Sergio Perez a semnat cu Red Bull Racing şi va fi colegul lui Max Verstappen în 2021

  • Pilotul de curse Sergio Perez (30 de ani) a semnat vineri un contract pe un an cu echipa Red Bul Racing anunţă BBC Sports.
138 afișări
Imaginea articolului Sergio Perez a semnat cu Red Bull Racing şi va fi colegul lui Max Verstappen în 2021

Sergio Perez a semnat cu Red Bull Racing şi va fi colegul lui Max Verstappen în 2021

Mexicanul, care a obţinut prima victorie de Formula 1 în Marele Premiu de la Sakhir, chiar luna aceasta, îl înlocuieşte pe thailandezul Alex Albon, care va rămâne alături de echipă ca pilot de rezervă.

Red Bull a decis că performanţele lui Albon nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor în cele 18 luni de când este pilotul echipei, în consecinţă nu se justifică ocuparea acestuia a unuia din monoposturile team-ului austriac.

Sergio Perez a fost preferat în locul unui alt pilot cu experienţă, Nico Hulkenberg.

Pentru Perez, care are în spate o carieră de un deceniu în F1, este la prima şansă ce i se oferă la volanul unui monopost cu adevărat performant.

El a fost în pericol de a-şi pierde locul în Formula 1, după ce echipa Racing Point a decis să îl înlocuiască cu quadruplul campion mondial Sebastian Vettel, care a semnat un contract pe trei ani ca partener al lui Lance Stroll, fiul proprietarului echipei, Lawrence Stroll.

Sergio Perez a ratat două curse în vară, după ce a contractat coronavirusul, dar a terminat pe locul patru în clasamentul piloţilor în spatele lui Lewis Hamilton, Valtteri Bottas şi Max Verstappen.

Victoria sa din Bahrain a venit după o cursă remarcabilă în care a fost ultimul după primul tur în care fusese acroşat de Charles Leclerc, de Ferrari. Mexicanul a revenit şi a câştigat, beneficiind de problemele care i-ai scos din cursă pe George Russell şi pe Valtteri Bottas.

Perez a mai obţinut sezonul acesta un loc secund în Marele Premiu al Turciei, cursa din noiembrie desfăşurată aproape integral pe ploaie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sergio perez,
racing,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici