Simona Halep, felicitată de unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis din lume

Jucătoarea Simona Halep a fost felicitată de unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis din lume, americanul Nick Bollettieri, pentru victoria obţinută, duminică, în finala turneului de la Indian Wells.

1535 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, felicitată de unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis din lume

Simona Halep, felicitată de unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis din lume (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Felicitări Simonei Halep pentru victoria de la BNP Paribas Open. Spiritul competitiv şi condiţia fizică au făcut diferenţa. Turneu mare pentru Jelena Jankovici", a scris Bollettieri, pe contul său de Twitter.

Nick Bollettieri, 83 de ani, este fondatorul academiei de tenis care îi poartă numele. Printre marii jucători care s-au format la şcoala lui din Florida se numără Monica Seles, Jim Courier, Andre Agassi, Mary Pierce, Maria Şarapova şi chiar adversara Simonei Halep din finala de la Indian Wells, Jelena Jankovici. De asemenea, surorile Serena şi Venus Williams s-au pregătit la academia Bollettieri.

Simona Halep, locul 3 WTA, a câştigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în faţa sportivei sârbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA.

Finala a durat două ore şi 37 de minute. Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezenţă în finala unei competiţii Premier Mandatory, după ce anul trecut a pierdut în ultimul act la Madrid, în faţa Mariei Şarapova.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 17-a finală din carieră. Ea a mai câştigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici