Simona Halep, încurajată de o mână de spectatori la US Open. Fanii, blocaţi la porţile arenei

  • Simona Halep, favorită 12, s-a calificat în turul secund, după o oră şi 33 de minute de joc cu italianca Camila Giorgi, campioana recentă de la Montreal.
  • Meciul s-a disputat în deschidere, pe Grandstand, care, la fel ca şi celelalte două mari arene din complex, Arthur Ashe şi Louis Armstrong, au fost departe de a fi pline la început.
  • Presa internaţională a găsit explicaţia: înghesuiala de la porţile de acces în Centrul Naţional de Tenis Billie Jean King determinată de regulile anti-COVID.
2404 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, încurajată de o mână de spectatori la US Open. Fanii, blocaţi la porţile arenei

Înghesuiala de la porţi, unde fanii au fost nevoiţi să prezinte dovada vaccinării

Fanii tenisului au fost nevoiţi să arate la intrare că deţin carduri de vaccinare, condiţie obligatorie pentru a asista din tribune la prima rundă de la US Open, ultimul turneu de Grans Slam al anului. Spectatorii s-au plâns de întârzieri, despre care Asociaţia SUA de Tenis a precizat că au fost în mare parte cauzate de timpul necesar inspecţiei de la porţi.

Halep, care la New York a avut eliminări consecutive în primul tur în 2017 şi în 2018, nu a jucat la ediţia de anul trecut de la US Open, desfăşurată fără spectatori în tribune.

„Aşa că pentru mine era normal să am oameni în tribune şi zgomotul care este întotdeauna la US Open”, a comentat Halep, obişnuită să fie susţinută frenetic de mulţi români la fiecare apariţie la turnee.

”Mi-au plăcut nişte oameni care ţipau”

„Au început să-mi placă. Încep să îmbrăţişez aceste lucruri. M-am distrat pe teren şi mi-au plăcut nişte oameni care ţipau şi în română, şi în engleză”, a remarcat fostul lider WTA.

În 2021, Halep a ratat Roland Garros şi Wimbledon - cele două turnee majore pe care le-a câştigat în carieră - iar întoarcerea la tenisul de Grand Slam s-a petrecut la competiţia în care a avut cel mai mic succes dintre toate cele 4.

Eliminarea în faţa jucătoarei Kaia Kanepi, în 2018, a fost prima când numărul 1 în exerciţiu a pierdut în runda inaugurală a Open-ului american, în era profesională. Simona s-a plâns după acea înfrângere că zgomotul din New York a fost de vină.

"Am pierdut de câteva ori în prima rundă aici, aşa că am obţinut un pic din experienţa din acele momente", a completat acum Halep.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici