Simona Halep: Ploaia a fost un dezavantaj în meciul cu Penetta, m-a scos din ritm

Jucătoarea Simona Halep a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ploaia care a întrerupt meciul cu Flavia Pennetta (Italia) din optimile de finală ale turneului de Grand Slam US Open a fost un dezavantaj pentru ea deoarece a scos-o din ritm.

283 afișări
Imaginea articolului Simona Halep: Ploaia a fost un dezavantaj în meciul cu Penetta, m-a scos din ritm

Simona Halep: Ploaia a fost un dezavantaj în meciul cu Penetta, m-a scos din ritm (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ploaia este un dezavantaj, mai ales dacă aştepţi două-trei ore, pentru că te scoate din ritm. Pentru mine a fost un dezavantaj, dar trebuie să accept pentru că aşa este în tenis. Ştiam că voi avea un meci greu cu Pennetta, m-a mai învins de două ori în trecut. Este o jucătoare foarte bună şi a jucat un tenis foarte bun", a explicat Halep înfrângerea în faţa jucătoarei italiene.

Simona Halep nu a hotărât deocamdată ce va face cu cei 165.000 de dolari primiţi pentru participarea în optimile de finală ale US Open. "Nu m-am gândit încă ce voi face cu banii, dar prioritatea mea acum este să merg la cât mai multe turnee, să investesc în mine şi să urc la un nivel şi mai înalt", a spus Halep.

Ea a adăugat că anul 2013 este cel mai bun din cariera sa de până acum. "Este un moment deosebit în viaţa mea pentru că am ajuns în scurt timp în top 20. Adversarele au fost de top, joacă la un nivel foarte înalt, a fost o perioadă grea pentru mine, dar în acelaşi timp foarte frumoasă pentru că am reuşit să le înving. Acest an va rămâne unul deosebit pentru mine pentru că am reuşit să ajung la un nivel foarte înalt, bineînţeles şi pentru că 13 este numărul meu norocos. E posibil să mai urc în clasament. Mai sunt câteva turnee, nu va fi uşor, dar eu voi face tot posibilul", a adăugat Simona Halep.

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani susţine că nu ar refuza să joace la dublu mixt cu Horia Tecău şi crede că acesta ar trebui să facă din nou cuplu cu suedezul Robert Lindstedt. "Având în vedere ce rezultate a avut cu Robert Lindstedt, cred că pentru Horia ar fi o idee bună să facă din nou un cuplu cu el. Nu m-am gândit încă să fac pereche de dublu mixt cu Horia, dar în viitor este foarte posibil", a precizat jucătoarea.

Simona Halep regretă că nu poate vedea din tribună partida de fotbal România - Ungaria, dar le transmite baftă tricolorilor. "Îmi pare rău că nu pot să vin la meci pentru că plec în vacanţă, dar voi fi cu sufletul alături de România. Băieţilor le urez curaj şi multă baftă", a adăugat Halep.

Simona Halep a primit o plachetă din partea ministrului Nicolae Bănicioiu pentru rezultatele obţinute în acest an.

"Suntem mândri de victoria Simonei de la New Haven şi de tot ce a făcut până acum. Şi o felicităm pentru că şi-a îndeplinit visul de a fi în primele 20 de jucătoare ale lumii. Îi doresc să nu se oprească aici, mai ales că ne-a învăţat cu astfel de victorii. Suntem alături de ea în continuare", Nicolae Bănicioiu.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, consideră că Simona Halep este un exmplu pentru tinerii sportivi, deoarece ea este o jucătoare cu antrenor român şi care se pregăteşte în România.

"Sunt foarte bucuros şi mândru de rezultatele Simonei. Avem nevoie de exemple şi Simona este un model astăzi pentru noi toţi. Zic că este un model pentru că se antrenează în România, are antrenor român, iată că avem valoare şi suntem capabili de performanţe deosebite. Eu spun că Simona va ajunge în doi ani în Top 10, sper să mă contrazică şi să ajungă mai repede. Deocamdată ea este adolescent în creştere şi cred că atunci când va deveni o domnişorică mai zdravănă cu siguranţă nu va avea adversar", a afirmat el.

La US Open, Simona Halep a reuşit cea mai bună performanţă a carierei la un turneu de Grand Slam, calificarea în optimi de finală.

Halep a urcat pe locul 19 în clasamentul WTA, după ce a câştigat turneul Premier de la New Haven. Ea este a patra româncă din istorie care accede în Top 20 WTA, după Virginia Ruzici, Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir. Halep a mai triumfat în 2013 la Nurnberg, 's-Hertogenbosch şi Budapesta, acestea trei fiind competiţii din categoria International, inferioară celor Premier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici