Simona Halep, victorie categorică în runda inaugurală la Madrid: 6-1, 6-2 cu Kristyna Pliskova

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 4 în clasamentul mondial, s-a calificat, duminică, în turul doi al turneului WTA de la Madrid, de categorie Premier Mandatory, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii de 5.439.350 de dolari.

1707 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, victorie categorică în runda inaugurală la Madrid: 6-1, 6-2 cu Kristyna Pliskova

Simona Halep, victorie categorică în runda inaugurală la Madrid: 6-1, 6-2 cu Kristyna Pliskova

Halep a învins-o, în primul tur, scor 6-1, 6-2, pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, ocupanta poziţiei 58 WTA, într-un meci care a durat 57 de minute.

După un prim set adjudecat în 26 de minute de joc, Halep a câştigat actul secund cu 6-2, abia după cea de-a patra minge de meci pe care a avut-o.

A patra jucătoare a lumii şi-a păstrat serviciul pe întreaga durată a partidei şi a reuşit patru break-uri. Ea a servit trei aşi, a comis două duble greşeli, iar procentajul de reuşită la serviciu a fost de 76 la sută cu prima minge şi 56 la sută cu cea de-a doua. Halep a avut 19 lovituri direct câştigătoare şi doar 10 erori neforţate, în timp ce adversara sa a reuşit nouă lovituri direct câştigătoare şi a comis 15 erori neforţate.

În turul următor, Halep o va întâlni pe italianca Roberta Vinci (locul 36 WTA), care a avansat în această fază a competiţiei după o victorie, scor 6-1, 1-6, 6-1, cu rusoaica Daria Kasatkina (28 WTA).

Prezenţa în turul secund la Madrid este recompensată cu 65 de puncte în ierarhia mondială şi 32.260 de euro.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, este deţinătoarea titlului la Madrid.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici