Şoc în lumea atletismului: Campionul olimpic la maraton, kenyanul Samuel Wanjiru, a murit

Kenyanul Samuel Wanjiru, campion olimpic en-titre la maraton, a decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce a căzut de la etajul doi al casei sale din Nyahururu (estul Kenyei), după o ceartă conjugală, a anunţat poliţia locală.

6170 afișări
Imaginea articolului Şoc în lumea atletismului: Campionul olimpic la maraton, kenyanul Samuel Wanjiru, a murit

Şoc în lumea atletismului: Campionul olimpic la maraton, kenyanul Samuel Wanjiru, a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El a căzut de la balconul casei sale după o ceartă cu soţia sa. A fost găsit zăcând pe verandă. A suferit o fractură craniană. Wanjiru a decedat la scurt timp după ce a ajuns la spital. Nu putem spune în acest moment dacă este vorba despre o sinucidere sau dacă a căzut accidental", a declarat responsabilul poliţiei regionale, Jasper Ombati.

Samuel Wanjiru, în vârstă de 24 de ani, campion olimpic la Beijing 2008, era cel mai tânăr maratonist care câştigase patru curse majore (Beijing 2008, Londra 2009 şi Chicago 2009, 2010).

La Beijing, pe când avea doar 21 de ani, a fost cel mai tânăr atlet care a câştigat cursa de maraton de la Jocurile Olimpice, după 1932. De asemenea, el a fost primul kenyan medaliat cu aur la JO în proba de maraton.

Cariera sa a fost umbrită de numeroasele sale probleme conjugale. Soţia l-a acuzat pe Wanjiru de tentativă de omor la 30 decembrie 2010, dar şi-a retras plângerea în februarie. De asemenea, el trebuia să răspundă în faţa tribunalului din Nyahururu, la 23 mai, pentru posesie ilegală de arme de foc.

Conform primelor elemente ale anchetei poliţiei, o nouă cerată conjugală a izbucnit în momentul în care Trizah Njeri l-a descoperit pe soţul său petrecându-şi noaptea de duminică la domiciliu, în compania altor femei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici