Spania a anunţat lotul preliminar pentru Euro 2024. Asensio, de la PSG, nu a fost convocat

  • Atacantul Marco Asensio este numele surpriză absent, atunci când tripla campioană Spania şi-a desemnat luni lotul preliminar de 29 de jucători pentru Campionatul European.
  • Ferran Torres şi Ayoze Perez au intrat în lot, alături de adolescenţii de la Barcelona Lamine Yamal şi Pau Cubarsi.
82 afișări
Imaginea articolului Spania a anunţat lotul preliminar pentru Euro 2024. Asensio, de la PSG, nu a fost convocat

Lamine Yamal

Alături de ei, colegul lor de echipă Fermin Lopez, a fost convocat în premieră. Fundaşul central al lui Real Madrid, Nacho, a revenit în echipă, în timp ce colegii lui din defensivă, Sergio Ramos, Pau Torres şi Pedro Porro nu au fost convocaţi. Omiterea lui Asensio de la Paris St Germain a fost însă cea mai mare surpriză.

„Îl admir pe Asensio. Să ne concentrăm pe cei care sunt aici şi să le dăm valoarea pe care o merită", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, antrenorul Luis de la Fuente.

„Am rămas cu entuziasmul lor (Torres şi Perez). Pe lângă talentul lor, ei au dat dovadă de entuziasm. Sunt jucători foarte versatili. Fermin va face un salt înainte cu această convocare. Sper ca ei să arate tot potenţialul pe care îl au".

„Poate că unul dintre acei jucători despre care acum mă gândesc că nu vor face parte din lotul pentru turneu va evolua astfel încât să merite un loc în lotul final de 26 de jucători", a spus De La Fuente.

Termenul limită pentru desemnarea echipei finale este 7 iunie.

„Din păcate, ar putea exista accidentări", a mai spus De La Fuente, citat de Reuters. „Vrem să dăm garanţii şi să minimizăm riscurile".

Spania, campioana de anul trecut din UEFA Nations League, joacă meciuri amicale acasă cu Andorra şi Irlanda de Nord înainte de a călători în Germania, unde îşi începe campania din Grupa B împotriva Croaţiei, pe 15 iunie, la Berlin.

De La Fuente a declarat că este încrezător că Spania are capacitatea de a merge departe în turneu.

Echipa preliminară a Spaniei:

Portarii: Unai Simon (Athletic Bilbao), Alex Remiro (Real Sociedad), David Raya (Arsenal).

Fundaşi: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesus Navas (Sevilla), Aymeric Laporte (Al-Nassr), Nacho Fernandez (Real Madrid), Robin Le Normand (Real Sociedad), Pau Cubarsi (Barcelona), Dani Vivian (Athletic Bilbao), Alex Grimaldo (Bayer Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea).

Mijlocaşi: Rodrigo (Manchester City), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Fabian Ruiz (Paris St-Germain), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Aleix Garcia (Girona), Alex Baena (Villarreal), Fermin Lopez (Barcelona).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spania,
lot,
euro 2024

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici