Spaniolul Xavi Pascual, câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, a fost prezentat oficial de CS Dinamo

  • Antrenorul Xavi Pascual va lucra la echipa masculină de handbal Dinamo.
  • Ibericul a fost prezentat oficial, miercuri, la Palatul Primăverii, reşedinţa fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu.
  • Weekend-ul trecut, Pascual a reuşit câştigarea Ligii Campionilor cu Barcelona.
438 afișări
Imaginea articolului Spaniolul Xavi Pascual, câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, a fost prezentat oficial de CS Dinamo

Xavi Pascual Sursafoto: CS Dinamo

"Îmi pare rău că nu vorbesc în română, dar vă promit că în doi-trei ani... nu, în cinci luni cred, voi învăţa română. Acest weekend a fost fantastic pentru mine, am vorbit foarte mult, a fost un weekend cu emoţii. Pentru mine, când preşedintele clubului Dinamo m-a întrebat dacă vin în România, m-am gândit că este o experienţă nouă, o provocare pentru mine, care îmi va schimba absolut total viaţa.

Apoi am vorbit cu soţia şi am decis să facem aceste schimbări. Este foarte important pentru mine că toată lumea doreşte să muncească aici. Eu promit că voi munci foarte mult, pentru că avem nevoie de muncă, de muncă şi iar muncă pentru a câştiga", a declarat tehnicianul spaniol.

Pascual a afirmat că are mulţi prieteni în România, iar în ceea ce priveşte noua sa formaţie a precizat că va avea nevoie de o analiză pentru a vedea stadiul actual: "Am mulţi prieteni aici şi când a apărut această posibilitate am spus de ce nu. Trebuie să vedem exact unde suntem şi unde vom juca, pentru că acum nu ştim dacă echipa va juca în Champions League sau nu.

Cred că este o decizie importantă, suntem la mâna a federaţiei europene. Am văzut multe meciuri ale echipei Dinamo în acest sezon, chiar şi în cupele europene. Pentru mine contează cel mai mult forţa echipei, nu jucătorii în parte".

Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Popa, a afirmat că a venit momentul ca România să importe expertiză din străinătate: "Xavi Pascual va avea un contract pe 3 ani cu CS Dinamo şi îi mulţumim pentru alegerea făcută. Cum noi în trecut exportăm know-how, a venit momentul să importăm acum".
La eveniment a participat şi Ministrul de Interne, Lucian Bode, care i-a înmânat lui Pascual placheta de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, afirmând că aşteaptă ca spaniolul să câştige Liga Campionilor şi cu Dinamo.

Xavi Pascual (53 de ani), fost selecţioner al naţionalei României între 2016 şi 2018, are o carieră remarcabilă, derulată integral la gigantul FC Barcelona, cu care a câştigat tot ce se putea câştiga.

Născut pe 8 martie 1968, chiar la Barcelona, Xavi Pascual a fost handbalist până în 2006, evoluând pe postul de portar. Două sezoane (1986-1987 şi 1988-1989) a îmbrăcat tricoul blau-grana.

Din 2006 şi-a început cariera de antrenor la Barca, responsabil mai întâi cu pregătirea portarilor, apoi ca antrenor secund. Pe 9 februarie 2009, Pasqui a preluat funcţia de antrenor principal la FC Barcelona, când clubul catalan a decis să îl înlocuiască pe Manolo Cadenas.

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulţi dintre marii jucători ai lumii, Xavi Pascual a cucerit toate trofeele posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barcelona, cu el la timonă, a câştigat şapte trofee, inclusiv Liga Campionilor.

În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, el a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiţiei.

Palmaresul său ca antrenor la FC Barcelona cuprinde 5 titluri de campion mondial al cluburilor, 3 trofee ale Ligii Campionilor, 11 titluri naţionale (Liga ASOBAL), 10 Cupe ale Regelui, 10 Supercupe ale Spaniei, 10 Cupe ale Spaniei, 3 Ligi ale Pirineilor, 8 Supercupe ale Cataloniei.

Xavi Pascual a preluat funcţia de antrenor principal de la Constantin Ştefan, căruia CS Dinamo i-a mulţumit pentru realizările din ultimele trei sezoane şi jumătate.

Dinamo a transferat recent patru jucători, pe francezul Cedric Sorhaindo, pe Alex Pascual, fiul antrenorului spaniol (ambii veniţi de la FC Barcelona), pe tunisianul Kamel Alouini, pe germanul Christian Dissinger.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici