Sporting, AS Roma, Leverkusen şi Royale Union SG completează tabolul sferturilor în Europa League

Arsenal şi Sporting sunt singurele echipe care au dus în prelungiri confruntarea de joi seara pentru calificarea în sferturile de finală ale Europa League. AS Roma, Leverkusen şi Royale Union SG au reuşit să se califice după 90 de minute de joc.

375 afișări
Imaginea articolului Sporting, AS Roma, Leverkusen şi Royale Union SG completează tabolul sferturilor în Europa League

AS Roma, Facebook

Real Sociedad – AS Roma 0-0 (0-0), 0-2 la general

Băieţii lui Mourinho au jucat în stilul specific al tehnicianului portughez, la conservarea rezultatului din tur, când câştigaseră cu 2-0. Smalling a marcat totuşi un gol pentru oaspeţi, dar acesta a fost anulat de arbitrul român Istvan Kovacs pentru henţ, după analiza sistemului VAR.

Carlos Fernandez şi-a procurat două cartonaşe galbene pe final de meci, fiind eliminat în al 8-lea minut suplimentar de joc. Mikel Oyarzabal a avut cele mai mari şanse de gol ale meciului pentru gazde, una fiind respinsă de portarul Rui Patricio, iar a doua fiind un şut în bara transversală.


Ferencvaros – Leverkusen 0-2 (0-1), 0-4 la general

Maghiarii dăduseră o replică bună în manşa tur, dar Leverkusen a venit la Budapesta cu un avans de 2-0. Fradi a atacat de la început, situaţie de care au profitat nemţii, înscriind repede pe contră, în minutul 3, prin Moussa Diaby. Acelaşi Diaby ar fi putut face dubla, în minutul 81, dar a preferat să paseze lui Amine Adli, care a dus scorul la 0-2.


Royale Union SG – Union Berlin 3-0 (1-0), 6-3 la general

După un meci tur spectaculos, cu 6 goluri, încheiat 3-3, belgienii s-au impus la scor de neprezentare în manşa retur de pe teren propriu. Teuma în prima repriză, alături de Lazare Amani şi Lapoussin, în repriza a doua, au fost marcatorii lui Royale Union SG.


Arsenal Londra – Sporting Lisabona 1-1 (1-0), 3-3 la general, după prelungiri, 6-8, după lovituri de departajare

Arsenal pornea ca favorită, după ce în deplasarea de la Lisabona reuşise o remiză promiţătoare. Granit Xhaka a deschis scorul în minutul 19 şi tunarii erau pe val, cu prima şansă la calificare. Goncalves a marcat golul săptămânii în cupele europene, cu un şut de la mare distanţă, care l-a susprins pe Ramsdale.

Încheiat 1-1, după 90 de minute, meciul a ajuns la lovituri de departajare, unde Adan, eroul de până atunci al lusitanilor, a parat execuţia lui Martinelli, după care Santos a marcat decisvi, pentru a duce pe Sporting într-un sfert de finală european, după o absenţă de 5 ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici