Stadioanele pentru Euro-2020 vor fi anunţate la 19 septembrie

Stadioanele care vor găzdui meciuri de la Campionatul European din 2020, pentru care candidează şi Arena Naţională, vor fi anunţate la 19 septembrie la Geneva, a anunţat UEFA, marţi, la Torino.

174 afișări
Imaginea articolului Stadioanele pentru Euro-2020 vor fi anunţate la 19 septembrie

Stadioanele pentru Euro-2020 vor fi anunţate la 19 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comitetul Executiv al UEFA a confirmat procedura de vot şi a anunţat crearea unui grup de lucru pentru a diviza Europa în şase până la opt regiuni în scopul de a se asigura că fiecare va primi meciuri la Euro-2020 şi pentru a asigura o mai mare repartizare geografică a competiţiei.

Votul va fi divizat în patru etape, 19 stadioane fiind candidate pentru 13 pachete.

Primul vot va aborda desemnarea stadionului finalei şi semifinalelor pentru care candidează Wembley din Londra şi Allianz Arena din Munchen (primul pachet).

Apoi, patru stadioane vor fi alese pentru a găzdui un sfert de finală şi meciuri din grupă (pachetele 2 - 5).

Al treilea urmează să desemneze penru optimi şi meciuri din grupă stadioanele alese în zonele geografice care nu au primit finala şi semifinalele şi nici un sfert (pachet 6 dacă sunt create şase zone, pachetele 6-8 dacă sunt create opt zone).

A patra şi ultimă etapă va atribui meciurile rămase din optimi şi grupe unor zone deja "servite".

"Motivul acestui sistem sofisticat este să ne asigurăm că toată lumea din Europa poate candida, trebuie ca Euro să acopere toată Europa", a declarat secretarul general al UEFA, Gianni Infantino.

Dosarul de candidatură a oraşului Bucureşti la organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2020 a fost transmis, la 24 aprilie, la UEFA. Potrivit preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, România are şanse importante de a primi organizarea unor meciuri din cadrul Euro-2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici