Steaua a primit 2,65 milioane de euro pentru participarea în Liga Europa anul trecut

FC Steaua a primit suma de 2,65 de milioane de euro, pentru participarea în faza grupelor Ligii Europa, ediţia 2014/2015, potrivit tabelului de distribuţie a sumelor către cluburi, publicat, vineri, de UEFA.

318 afișări
Imaginea articolului Steaua a primit 2,65 milioane de euro pentru participarea în Liga Europa anul trecut

Steaua a primit 2,65 milioane de euro pentru participarea în Liga Europa anul trecut

Din această sumă, 1,3 milioane de euro reprezintă bonusul de participare, 500.000 de euro cel pentru rezultatele înregistrate şi 852.759 de euro "market pool", cota din drepturile TV.

Pe lângă aceşti bani, Steaua a mai primit 2,1 milioane de euro pentru că a ajuns în play-off-ul Ligii Campionilor, în acelaşi sezon, fază în care formaţia română a fost eliminată de Ludogoreţ. Astfel, Steaua a încasat în total aproape cinci milioane de euro pentru participarea în Europa, anul trecut.

Echipa lui Cosmin Moţi, care a ajuns în grupele Ligii Campionilor, a încasat 14,635 milioane de euro.

Totodată, în urma distribuţiei sumelor obţinute de UEFA după sezonul 2014/2015 al cupelor europene, Federaţie Română de Fotbal a primit o cotă de solidaritate de jumătate de milion de euro, pentru dezvoltarea sectorului juvenil.

În Grupa J a Ligii Europa, ediţia 2014/2015, Steaua a ocupat locul 3 în clasament, cu şapte puncte, ratând calificarea în faza următoare.

În acest sezon al cupelor europene, Steaua a fost eliminată în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, scoruri 1-1 acasă şi 2-4 în deplasare, cu Partizan Belgrad, apoi în play-off-ul Ligii Europa, după 0-3 acasă şi 1-0 în deplasare, cu Rosenborg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici