Steaua, acuzată de rasism şi după meciul cu FC Copenhaga

Observatorii partidei Steaua - FC Copenhaga au reclamat la UEFA un incident cu tentă rasistă petrecut la finalul partidei, când jucătorii şi oficialii grupării "roş-albastre" s-au bucurat alături de galerie, a declarat pentru MEDIAFAX, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc.

301 afișări
Imaginea articolului Steaua, acuzată de rasism şi după meciul cu FC Copenhaga

Steaua, acuzată de rasism şi după meciul cu FC Copenhaga (Imagine: Laurentiu Mich / MediafaxFoto)

"Noi avem o comunicare instituţională cu UEFA. I-am informat cu toate incidentele care s-au petrecut în ultimii doi ani şi ne-au spus că au desemnat un ofiţer de disciplină, pentru a analiza ceea ce am sesizat. Există o plângere la UEFA din câte ştiu eu pe probleme de rasism în urma meciului cu FC Copenhaga, făcută de observatorii partidei, nu a venit din partea CNCD. Am înţeles că se referă la ceea ce s-a întâmplat la finalul partidei, după meci, când au mers oficialii şi jucătorii să salute galeria. Am înţeles că acolo au fost probleme, eu nu am fost la acea partidă", a delcarat Asztalos.

La finalul partidei Steaua - FC Copenhaga, managerul general al echipei, Mihai Stoica a imitat zborul unei păsări când s-a bucurat alături de fotbalişti în faţa galeriei "roş-albastre".

Formaţia Steaua Bucureşti a învins, joi seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa daneză FC Copenhaga, într-un meci din etapa a doua a grupei E a Ligii Europa, şi a trecut pe primul loc în clasamentul grupei. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în propria poartă de Sigurdsson, în minutul 82.

Liga Suporterilor Rapidişti (LSR) şi Partida Romilor au sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu manifestările cu caracter rasist care au avut loc la derbiul cu Steaua, din 24 septembrie, fiind vizaţi în special managerul stelist Mihai Stoica şi crainicul Arenei Naţionale, Gabriel Safta. La rândul său, CNCD a informat UEFA cu privire la aceste manifestări.

Miercuri, Colegiul Director al CNCD l-a amendat cu 1.000 de lei pe Gabriel Safta, l-a avertizat pe managerul FC Steaua, Mihai Stoica, şi a ajuns la concluzia că unele mesaje afişate de galeria echipei "roş-abastre" la derbiul cu Rapid, din 24 septembrie, au avut un caracter rasist.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, i-a trimis, joi, o scrisoare preşedintelui FRF, Mircea Sandu, în care avertizează cluburile din România că riscă sancţiuni severe în cazul în care manifestările rasiste se vor repeta la meciurile de fotbal.

Federaţia Română de Fotbal susţine că din adresa preşedintelui UEFA reies în mod evident preocuparea şi îngrijorarea forului continental faţă de actele rasiste petrecute la unele meciuri din cadrul Ligii I, precum şi monitorizarea României şi pericolele la care este expus fotbalul românesc atât din punctul de vedere al echipelor naţionale, cât şi din cel al echipelor de club, în cazul în care asemenea acte vor continua.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici