Steaua cere 1,5 milioane de euro pentru ca Szukala şi Sânmărtean să plece acum la Al Ittihad

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, joi, că gruparea campioană solicită aproximativ 1,5 milioane de euro pentru cedarea încă din iarnă a jucătorilor Lukasz Szukala şi Lucian Sânmărtean la gruparea saudită Al Ittihad, pregătită de Victor Piţurcă.

67 afișări
Imaginea articolului Steaua cere 1,5 milioane de euro pentru ca Szukala şi Sânmărtean să plece acum la Al Ittihad

Lucian Sânmărtean (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Am avut negocieri cu jucătorii, au spus că vor merge mai departe, după care au venit ofertele foarte, foarte mari, pe care nu le-au putut refuza. Nu putem compara ce am propus noi şi ce au primit ei. Jucătorii au ales financiar, fiind pe final de carieră. Dacă Ittihad vrea să vină şi să îî ia din iarnă, atunci trebuie să plătească, dacă nu, îi va avea din vară. Lucrurile nu s-au închis, chiar dacă ei au semnat din vară. Continuăm să discutăm, suntem dispuşi să negociem, dar depinde de Al Ittihad. Noi cerem pe la 1,5 milioane de euro. Când Ittihad va spune că vrea să discute, o să o facem, dar noi nu am primit nici măcar o înştiinţare că jucătorii au semnat cu ei din vară", a spus Argăseală, la Digi Sport.

Oficialul stelist a afirmat că sunt şanse mari ca mijlocaşul Andrei Prepeliţă şi fundaşul Iasmin Latovlevici să semneze prelungirea contractelor, în timp ce portarul Giedrius Arlauskis şi-ar dori să continue la Steaua, dacă nu va primi o ofertă financiară mai bună.

Valeriu Argăseală a precizat că Steaua este încă interesată de achiziţionarea atacantului echipei Pandurii Târgu Jiu, Mihai Roman, însă gruparea gorjeană nu doreşte să scadă din pretenţiile financiare. "La negocieri, diferenţele sunt destul de mari. Noi facem un pas să ne apropiem, iar ei nu au făcut niciun pas înapoi, astfel că e greu să ne înţelegem", a completat Argăseală.

Totodată, Valeriu Argăseală a mai menţionat că la 17 ianuarie, în timpul cantonamentului de la Oliva Nova, Steaua va disputa un meci amical cu fosta campioană a Germaniei Borussia Dortmund.

Într-o intervenţie la Dolce Sport, Piţurcă a declarat că vor continua discuţiile cu FC pentru ca Szukala şi Sânmărtean să ajungă în Arabia Saudită în acesată iarnă. "I-am luat cu gândul de a-i aduce aici din această iarnă. Steaua cere 1,5 milioane de euro pentru ei, iar Al Ittihad nu e dispusă să plătească. Plus că trebuie să dăm drumul şi jucătorilor străini, ceea ce e complicat. Sunt şanse mici ca ei să vină din această iarnă. Doar dacă vom găsi două echipe care să ia doi jucători străini de la noi, aşa mi-a zis preşedintele. E foarte dificil. Plus că Steaua cere foarte mult. Să plăteşti atât pentru 3 luni, 3 luni şi jumătate? Iniţial Steaua a cerut două milioane, apoi un milion şi jumătate. Dar conducerea de la Al Ittihad se confruntă cu aceste probleme şi nu se poate să dăm aceşti bani. Noi vom mai discuta şi zilele acestea, nu e nicio problemă", a declarat fostul selecţioner, la Dolce Sport.

Lucian Sânmărtean şi Lukasz Szukala au semnat în ultima săptămână contracte de joc cu Al Ittihad, grupare pregătită de Victor Piţurcă. Înţelegerile sunt valabile din vară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici