Steaua deţine un record în fotbal. Locul doi aparţine lui Dinamo. Pentru ce au rămas bucureştenii în istorie

Echipa Steaua Bucureşti se află pe primul loc într-un clasament al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului cu formaţiile care au înregistrat cea mai lungă perioadă fără înfrângere pe teren propriu în campionatul intern.

776 afișări
Imaginea articolului Steaua deţine un record în fotbal. Locul doi aparţine lui Dinamo. Pentru ce au rămas bucureştenii în istorie

Steaua deţine un record în fotbal. Pentru ce au rămas bucureştenii în istorie

Steaua a înregistrat 112 meciuri fără înfrângere acasă, în perioada 5 decembrie 1989 - 31 iulie 1996.

Pe locul secund se află tot o echipă din România, Dinamo Bucureşti, care nu a fost învinsă pe teren propriu 100 de meciuri consecutive, în perioada 21 iunie 1987 - 9 mai 1993.

Steaua Bucureşti se mai află şi pe locul opt în această ierarhie, cu o serie de 79 de meciuri fără înfrângere acasă, în perioada 25 noiembrie 1984 - 23 august 1989.

Pe locul 18 în acest clasament se află formaţia Universitatea Craiova, care a avut o serie de 54 de partide fără înfrângere pe teren propriu, în perioada 2 august 1980 - 1 octombrie 1983.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici