Steaua şi Dinamo se atacă reciproc. Reghecampf: Dacă Dinamo va fi lăsată să joace în Europa, va fi un fals/Reacţia "câinilor": FCSB poate fi bănuită de fals, are un statut neclar

Laurenţiu Reghecampf a declarat, într-o conferinţă de presă ţinută înainte de meciul cu Astra, că Dinamo nu are nicio şansă să joace în cupele europene în sezonul 2016-2017, întrucât nu poate încălca regulamentele privind licenţerea pentru competiţiile organizate de UEFA. Clubul Dinamo a răspuns, printr-un comunicat de presă trimis agenţiei MEDIAFAX, la declaraţia dată, sâmbătă dimineaţa, de antrenorul de la Steaua, Laurenţiu Reghecampf, potrivit căreia Dinamo nu are nicio şansă de a participa în cupele europene, la toamnă.

412 afișări
Imaginea articolului Steaua şi Dinamo se atacă reciproc. Reghecampf: Dacă Dinamo va fi lăsată să joace în Europa, va fi un fals/Reacţia "câinilor": FCSB poate fi bănuită de fals, are un statut neclar

Steaua şi Dinamo se atacă reciproc. Reghecampf: Dacă Dinamo va fi lăsată să joace în Europa, va fi un fals/Reacţia "câinilor": FCSB poate fi bănuită de fals, are un statut neclar (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

"Văd că cei de la Dinamo dau tot felul de declaraţii că ar putea juca în cupele europene, dar eu ştiu că nu au nicio şansă. Nu mai trebuie să existe nicio şansă pentru a juca în Europa în sezonul viitor. Cum să le dea domnul Duru licenţa dacă ei nu au plătit la timp? Dacă se va întâmpla asta, va fi un fals. Nu vom mai avea nevoie de nicio comisie. Dar vă spun eu că nu se va întâmpla asta. Sunt sigur că Dinamo nu va avea dreptul să joace la vară în Europa”, a declarat antrenorul Stelei.

Răspunsul lui Dinamo nu a întârziat să apară: "Pentru că e din ce în ce mai încrezător în şansele ca Dinamo să termine în faţa echipei lui campionatul, domnul Reghecampf încearcă să pună presiune pe Comisii şi pe Federaţie, foruri pe care deja le-a sfidat şi la actiunile naţionalei, dar şi în conflictul pe care echipa de la Piteşti îl are cu Armata. Dacă tot pomeneşte de regulamente, ar trebui să ştie că e foarte posibil ca Dinamo să obţină licenţierea pentru Europa, având în vedere că nu încalcă regula fair-playului financiar şi nici alte reguli, ceea ce nu se poate spune şi despre FCSB, care, după procesul pierdut cu Armata la Curtea Supremă, în urma căruia i s-a cerut retrogradarea, are un statut neclar şi chiar poate fi bănuită de fals. Cu toate astea, pe noi nu ne procupă situaţia altora, ci doar a noastră, ceea ce îi dorim şi domnului Reghecampf, care în loc să încerce să îşi rezolve problemele din ograda proprie, găseşte tot felul de vinovaţi şi ceartă pe toată lumea, de la preşedintele României, primul-ministru, primarul general şi Dinamo până la presă şi chiar până la colegii săi din conducere", se scrie în comunicatul semnat "FC Dinamo Bucureşti, prin purtător de cuvânt, Dorin Irimia".

În urmă cu 10 zile, fostul secretar general FRF, Gheorghe Chivorchian, afirma la DigiSport că "Dinamo trebuie să probeze că la 31 martie 2015 nu are datorii aferente lui 31 decembrie 2014. Din datele pe care le am şi cred că nu sunt eronate, Dinamo a probat că nu sunt datorii, asta pentru licenţa de cupe europene. Ori dacă Dinamo probează că şi-a plătit aceste datorii, problema că instanţa i-a aprobat ieşirea din insolvenţă mai târziu decât această dată nu mai este problema clubului Dinamo”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici