Stoican: Meciul cu CFR Cluj rămâne unul al orgoliilor, se va ridica la nivelul unui derbi

Antrenorul formaţiei Dinamo, Flavius Stoican, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că partida cu CFR Cluj, din etapa a XXVIII-a a Ligii I, rămâne un meci al orgoliilor şi că se va ridica la nivelul unui derbi chiar dacă formaţia clujeană ocupă penultimul loc în clasament.

83 afișări
Imaginea articolului Stoican: Meciul cu CFR Cluj rămâne unul al orgoliilor, se va ridica la nivelul unui derbi

Stoican: Meciul cu CFR Cluj rămâne unul al orgoliilor, se va ridica la nivelul unui derbi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vineri seara ne aşteptă o partidă pe care trebuie să o câştigăm. E clar acest lucru. Chiar dacă întâlnim o echipă care în ultima etapă a făcut o figură frumoasă împotriva echipei de pe locul doi, sunt convins că o să ne bucurăm la final. Spun asta pentru că îi văd pe aceşti jucători dornici să urcăm pas cu pas. Vom face totul ca după meci să fim bucuroşi. Nu e un adversar uşor, au în componenţă jucători care individual sunt destul de buni. Odată cu venirea unui succes pe teren propriu, moralul nostru la meciul de la Târgu Jiu şi apoi cu Steaua va creşte. Pentru mine această partidă este foarte importantă. Chiar dacă echipele nu sunt pe poziţii confortabile consider că e un meci al orgoliilor. Sunt convins că se va ridica la statutul de derbi", a declarat Stoican.

Tehnicianul dinamovist consideră că echipa clujeană nu trebuie tratată luând în considerare locul din clasament: "Nu ştiu dacă îşi vor mai lua punctele înapoi, dar ei le-au câştigat şi e normal să tratăm acest meci ca şi cum am fi dinainte câştigători. CFR a fost tot timpul o forţă şi este pentru că are în componenţă jucători precum Deac sau Păun care au calităţi. Ar fi păcat dacă CFR ar retrograda. Nu e uşor să te baţi pentru un loc de cupă europeană şi apoi să ai sentimentul că nu poţi din cauza problemelor de altă natură. Sunt convins că au un sentiment neplăcut. Le va fi şi lor greu să treacă peste aceste momente".

Pentru partida cu CFR Cluj, Stoican nu îi va putea folosi pe Machado şi Matei accidentaţi, şi Filip, suspendat.

Referitor la lupta la titlu, Stoican a afirmat că echipa sa va face tot ce îi va sta în putinţă să câştige partida cu Steaua, din etapa a XXX-a: "Noi tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate, dacă se va pune problema ca noi să decidem titlul, să fiţi convinşi că vom face în aşa fel ca noi să ne bucurăm. Până la derbi mai avem acest meci cu CFR şi apoi cu Pandurii. Toate calculele care se fac sunt convins că sunt făcute de fiecare echipă în parte. Presupun că şi ASA Târgu Mureş şi Steaua sunt optimişti. Fiecare jucător în parte îşi doreşte să învingă în derbi, dar avem timp să analizăm Steaua. La un meci Steaua - Dinamo toată lumea se motivează la maximum şi nu va semăna cu Steaua - Oţelul sau Dinamo - Oţelul".

Flavius Stoican a afirmat că nici el dar nici antrenorul FC Steaua, Costel Gâlcă, nu trec printr-o perioadă tocmai fericită. "Nici mie şi nici lui Gâlcă nu ne este uşor, meseria asta nu e uşoară. Dacă ar fi aşa, toţi am fi antrenori. Ştiţi câţi antrenori am pe acasă? Şi tata şi doctorul de la echipă, mulţi. Dar nu este uşor. Noi nu suntem într-o situaţie grea, pentru mine important este ce fac în următorul meci. Situaţia este aşa pentru că rezultatele nu sunt acelea pe care le doreşte şi cel mai împătimit suporter. Dacă bătea Steaua tot, ştiţi cum era Gâlcă? Dacă bătea Dinamo tot ştiţi cum mergea Stoican pe aici? Cocoş. Dar acolo vreau să ajung, să merg cocoş, să mă umflu în pene", a mai spus tehnicianul.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca antrenorul Ion Marin să fie numit director tehnic la Dinamo, Stoican a spus că ar fi încântat de o colaborare cu acesta: "Aş putea colabora cu oricine vrea binele echipei, mai ales cu domnul Ion Marin, care este şi dinamovist. Nu este decizia mea, dar nu mă dau în lături atunci când stau de vorbă de oamenii, indiferent de poziţia omului respectiv".

Partida Dinamo - CFR Cluj, din cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii I, se va disputa vineri, de la ora 21.30, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici