Stoichiţă a fost prezentat oficial ca noul antrenor al echipei Astra Ploieşti

Tehnicianul Mihai Stoichiţă a fost prezentat, luni, drept noul antrenor al formaţiei Astra Ploieşti, el semnând un contract pe două sezoane la sfârşitul cărora are ca obiectiv calificarea formaţiei prahovene într-o cupă europeană.

14 afișări
Imaginea articolului Stoichiţă a fost prezentat oficial ca noul antrenor al echipei Astra Ploieşti

Stoichiţă a fost prezentat oficial ca noul antrenor al echipei Astra Ploieşti (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Stoichiţă are ca obiectiv în primul an la Astra să conducă echipa în zona primelor şase locuri ale Ligii I, urmând ca în al doilea sezon să califice formaţia prahoveană într-o cupă europeană.

"Am venit la Astra dupa ce am discutat cu domnul Ioan Niculae şi am înţeles că aici se vrea performanţă. Se vor face mişcări de jucători, pentru că se vrea o echipă care să nu îşi propună doar supravieţuirea în prima ligă'' a spus Stoichiţă.

Tehnicianul a precizat că vrea să transfere la Astra jucători care să fie titulari.

"Există tatonări cu mai mulţi jucători. Cert este că nu vom transfera rezerve, ci piloni de rezistenţă, care pot creşte calitativ echipa. Nu mă interesează locurile 12-14. Îmi doresc ca băieţii să adere la ideea noului grup pe care îl vom forma, să fie încrezători şi profesionişti. Nu sunt un dresor, nu am un bici în mână, conduc un grup" a mai spus Stoichiţă, care a cerut o locuinţă în Ploieşti.

Stoichiţă a vorbit şi despre perioada petrecută la Steaua, precizând că a fost onorat de faptul că a antrenat echipa din Bulevardul Ghencea.

"Am fost criticat când l-am adus pe Jelev, despre care Piţurcă îmi spunea că este în primii trei străini din campionat. Acum văd că se pune accent pe bulgari. Am fost biciuit un an că jucătorii n-au valoare. Eu cred că au, iar cei pe care i-am adus la Steaua au avut prezenţe onorabile. Mulţi au fost huliţi pe nedrept. Am fost onorat să fiu antrenorul Stelei, nu am fost dezamăgit că am fost înjurat, dacă eşti tare stai în picioare, ori eu cred că am stat. Este normal să vreau jucători de acolo. Am vrut să-l aduc pe Petre Marin, dar Urziceniul s-a mişcat mai repede. L-aş dori pe Pleşan, dar intră în vederile lui Piţurcă, mi i-aş dori pe Surdu sau Stancu, pe fraţii Karamian. Steaua este un capitol închis pentru mine acum. Cine vrea să-şi facă meseria o face cu acelaşi profesionalism şi la Steaua, şi la Astra", a explicat Stoichiţă.

Antrenorul nu este impresionat de Cupa Mondială din Africa de Sud. "Am spus că va fi o mare dezamăgire. Cred că majoritatea jucătorilor abia aşteaptă să revină acasă după un sezon solicitant. În momentul de faţă, Liga Campionilor este mai importantă decât Cupa Mondială. Primele opt din întrecerea europeană sunt efectiv naţionale", crede Stoichiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici