SUA şi Cehia s-au calificat în finala Fed Cup

Echipa Statelor Unite va juca a doua finală consecutivă în Fed Cup, în noiembrie 2018, împotriva Cehiei - naţiunea cu cinci trofee în ultimii şapte ani.

412 afișări
Imaginea articolului SUA şi Cehia s-au calificat în finala Fed Cup

SUA şi Cehia s-au calificat în finala Fed Cup

Protagonistele celei mai recente finale feminine de la US Open, Sloane Stephens şi Madison Keys, au calificat echipa Statelor Unite la capătul meciurilor de simplu, ducând scorul general al partidei cu Franţa la 3-1. Americancele au dat peste cap calculele hârtiei, impunându-se în deplasare, pe zgură. Sloane Stephens a deschis partida cu punct pentru deţinătoarea trofeului, apoi Kristina Mladenovic a ţinut Franţa în cărţi, depăşind-o pe Coco Vandeweghe. Campioana de la US Open a fost imperială în duelul primelor rachete, învingând-o pe Mladenovic în doar 54 de minute, în timp ce Madison Keys, trimisă în locul lui Vandeweghe de Kathi Rinaldi, a adus punctul decisiv.

Sloane Stephens - Pauline Parmentier 7-6(3), 7-5
Coco Vandeweghe - Kristina Mladenovic 6-1, 3-6, 2-6
Sloane Stephens - Kristina Mladenovic 6-2, 6-0
Madison Keys - Pauline Parmentier 7-6(4), 6-4

La Stuttgart, pe zgura din Porsche Arena, Petra Kvitova a fost eroina Cehiei. câştigând în 58 de minute derby-ul campioanelor, împotriva lui Angie Kerber. Chiar dacă cele două au intrat din postura de 'racheta a doua' - deşi ocupă locurile 10 şi 12 în clasamentul mondial, cele patru trofee de Mare Şlem câştigate de cele două au transformat meciul într-un 'must see' pentru fanii tenisului. Kvitova, care câştigase şi primul meci al confruntării, a dominat-o pe cea pe care - ironia sorţii - o va înfrunta peste doar câteva zile, în primul tur al întrecerii de la Stuttgart, pe acelaşi teren!

Petra Kvitova - Julia Goerges 6-3, 6-2
Karolina Pliskova - Angelique Kerber 7-5, 6-3
Karolina Pliskova - Julia Goerges 4-6, 2-6
Petra Kvitova - Angelique Kerber 6-2, 6-2

Statele Unite, Cehia, Germania şi Franţa vor fi 'colegele' României în Grupa Mondială Fed Cup, în 2018 după victoria, scor 3-1, din barajul cu Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici