Swiatek a trecut de ultima spaniolă din turneu şi e în sferturi la Madrid Open

  • Iga Swiatek, principala favorită a turneului de tenis feminin Madrid Open, s-a calificat luni în sferturile de finală.
  • Poloneza s-a impus cu un categoric 6-1, 6-0 în faţa Sarei Sorribes Tormo, ultima jucătoare spaniolă rămasă pe tablou.
  • Beatriz Haddad Maia este următoarea ei adversară.
121 afișări
Imaginea articolului Swiatek a trecut de ultima spaniolă din turneu şi e în sferturi la Madrid Open

Swiatek a trecut de ultima spaniolă din turneu şi e în sferturi la Madrid Open

Swiatek nu numai că s-a impus categoric, dar a reuşit şi performanţa de a câştiga 12 game-uri consecutiv, după ce a cedat doar cinci puncte în setul al doilea.

Vicecampioană anul trecut în faţa Arynei Sabalenka, Swiatek candidează pentru un prim titlu la singurul turneu pe zgură de nivel WTA 1000 sau superior pe care nu l-a câştigat încă. Poloneza şi-a îmbunătăţit bilanţul general la 4-0 împotriva lui Sorribes Tormo în prima lor întâlnire pe zgură şi avansează în al cincilea sfert de finală din 2024.

Ea o va înfrunta în continuare pe Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 11, care şi-a păstrat de asemenea un record de invincibilitate pentru a ajunge în al doilea sfert de finală al sezonului.

Jucătoarea în vârstă de 27 de ani are acum 4-0 la general împotriva Mariei Sakkari, după ce a învins-o pe favorita numărul 5 cu 6-4, 6-4, a 11-a victorie din carieră în Top 10 şi a doua din 2024.

În 2022, Swiatek a pierdut prima sa întâlnire din carieră cu Haddad Maia în turul al treilea la Toronto, un meci extrem de disputat, încheiat cu scorul de 6-4, 3-6, 7-5, pe care brazilianca l-a folosit ca o trambulină pentru a ajunge în prima sa finală WTA 1000.

Swiatek şi-a luat revanşa în semifinalele de anul trecut de la Roland Garros, dar a trebuit să lupte din greu pentru asta, salvând o minge de set în setul al doilea înainte de a se impune cu 6-2, 7-6(7). Însă cea de-a treia întâlnire din acest an din cadrul Cupei United a fost mult mai simplă: 6-2, 6-2 pentru Swiatek.

Primul sfert de sezon al lui Haddad Maia nu s-a ridicat la standardele sale obişnuite. La intrarea în turneul de la Madrid, recordul ei era unul negativ, cu 10 victorii şi 11 înfrângeri. Dar trei victorii în ultimele două săptămâni în faţa lui Sara Errani, Emma Navarro şi Sakkari indică faptul că Haddad Maia şi-a găsit ritmul pe zgură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici