Taban: Reducerea sancţiunii lui Mihai Stoica este o ticăloşie

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, vineri seară, că reducerea de către Comisia de Recurs a LPF a sancţiunii managerului FC Steaua, Mihai Stoica, de la cinci luni de suspendare la o lună, a fost "o ticăloşie".

152 afișări
Imaginea articolului Taban: Reducerea sancţiunii lui Mihai Stoica este o ticăloşie

Taban: Reducerea sancţiunii lui Mihai Stoica este o ticăloşie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

"Rapid a rămas cu sancţiunea de şase etape pentru că noi nu am făcut recurs. Nu am depus pentru că am vrut să dăm un exemplu, să arătăm că vrem să fie ordine pe stadioane. Din păcate în ceea ce-l priveşte pe domnul de la Steaua (n.r. - Mihai Stoica) la Comisia de Recurs a fost o ticăloşie. Este inadmisibil să reduci sancţiunea celui care a incitat şi care până la urmă reprezintă cauza a tot ceea ce s-a întâmplat. Să vii să spui că n-a fost incitare, cum a făcut preşedintele Comisiei de Recurs, este inadmisibil. Înseamnă că are o problemă cu termenul de incitare. Managerului Stelei şi la Comisia de Disciplină i s-a dat puţin, acele cinci luni. Acum, o lună de suspendare e ca şi cum nu i-ar fi dat nimic. O lună este minim. Dacă faci un pas în afara spaţiului tehnic îţi dă o lună. Managerul chiar dacă a zis că nu va mai vorbi de Rapid sunt sigur că va vorbi în continuare. O să vedeţi că o să mai dea cu pumnul în spectatori, o să mai facă precum nu ştiu ce păsări, de asta nu te faci bine, n-are cum", a spus Taban înaintea meciului cu CS Turnu Severin, din etapa a XXVIII-a a Ligii I.

Ion Taban a vorbit şi despre licenţa pentru sezonul viitor: "Singura mea emoţie la licenţiere e că nu ştiu dacă toată lumea de acolo înţelege această lege a insolvenţei. Dosarul nostru e complet pe toate cele cinci criterii. Nu avem încă un răspuns de la dânşii, astăzi trebuia, dar n-am primit nimic, probabil luni. Noi am depus şi o adresă de la UEFA, care vorbeşte foarte clar exact de cazul Rapidului. Acolo se spune că trebuie depun un plan de reorganizare aprobat de Adunarea Generală a creditorilor, ceea ce noi avem".

Taban a mai spus că încă problema salariilor jucătorilor nu s-a rezolvat. "N-am rezolvat cu salariile jucătorilor, e un pic mai greu, dar cred că remuneraţiile pe luna februarie se vor rezolva cât de curând", a adăugat el.

Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a redus, joi, sancţiunea managerului FC Steaua, Mihai Stoica, de la cinci luni de suspendare şi 10.000 de lei penalitate sportivă la o lună şi 740 de lei.

Managerul FC Steaua, Mihai Stoica, fusese sancţionat de Comisia de Disciplină cu cinci luni de suspendare şi 10.000 de lei penalitate sportivă, ca urmare a incidentelor de la partida Rapid - Steaua din 14 aprilie. De asemenea, clubul Rapid primise o sancţiune cu disputarea a şase etape fără spectatori şi 70.000 penalitate sportivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici