Ţălnar: Sunt pentru a cincea oară la Dinamo, dar acum sunt cele mai grele momente

Antrenorul formaţiei Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că deşi a mai preluat echipa în situaţii delicate de alte patru ori, acum formaţia "alb-roşie" traversează cele mai grele momente, din cauza problemelor financiare.

165 afișări
Imaginea articolului Ţălnar: Sunt pentru a cincea oară la Dinamo, dar acum sunt cele mai grele momente

Ţălnar: Sunt pentru a cincea oară la Dinamo, dar acum sunt cele mai grele momente

"Sunt pentru a cincea oară la Dinamo, în momente grele. Sunt sigur că acum sunt cele mai grele momente, dar am mare încredere în băieţii pe care azi îi preiau. Sunt convins că au fost tribunele goale la Dinamo din cauză că jocul lui Dinamo scârţie. Misiunea noastră e să formăm o echipă tânără, competitivă, cu un joc prin care să aducem din nou suporterii la stadion. Şi bineînţeles vom încerca, pentru că distanţa faţă de locurile fruntaşe este destul de mare, să câştigăm tot ce se poate şi să ocupăm un loc de cupă europeană. Nu este obiectivul nostru deocamdată, dar noi ne gândim şi la asta. În primul rând vrem să refacem tonusul şi spiritul lui Dinamo. Să facem ca această echipă să joace ceea ce trebuia", a declarat Ţălnar.

Antrenorul dinamovist a precizat faptul că are în vedere achizionarea a încă doi jucători: "Ne mai trebuie un fundaş central şi probabil un fundaş stânga, şi cam atât. De venit, avem în calcul vreo doi jucători. Sper să facem o echipă competitivă. Nu ştiu dacă va reveni Ropotan, nu am avut nicio discuţie în acest sens. Sunt convins că în următoarea perioadă vor ieşi la rampă jucători care nu au spus nimic până acum în fotbal. Şi am un exemplu, Rotariu, cel mai tânăr din lot, de 17 ani, în care am mare încredere".

Cornel Ţălnar speră ca Dinamo să poată traversa şi perioada dificilă din punct de vedere financiar. "Nu cunosc problemele financiare, dar am promisiunea din partea domnilor Badea şi Negoiţă că aceste lucruri se vor rezolva. Important ca noi să ne facem treaba, iar cei care se ocupă de destinul acestei echipe se vor implica mai mult şi vor aduce liniştea financiară. Normal că va fi un eşec dacă nu prindem un loc de cupă europeană. Eu, fiind a cincea oară la Dinamo, nu am avut niciodată posibilitatea să plec de la acelaşi nivel cu ceilalţi, ci pe de pe locurile 7, 8 sau 9. Am încercat mereu să venim pe locurile de cupe europene şi de fiecare dată am reuşit. Acum nu ştiu, pentru că a apărut şi această problemă financiară. Sunt convins că jucătorii sunt supăraţi, dar trebuie să le înţeleagă", a mai spus antrenorul.

Adminsitratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, are încredere în jucătorii chemaţi de Ţălnar de la echipa a doua a clubului: "Fotbalul de calitate şi revenirea suporterilor în tribune este principalul nostru obiectiv şi bineînţeles de a crea o echipă competitivă. Să fiţi convinşi că nu ne vom da la o parte pentru a câştiga fiecare partidă, pentru că aşa am fost educaţi. Dinamo are nevoie de o nouă atitudine din toate punctele de vedere. E nevoie de răbdare însă. Avem o pleiadă de jucători de la echipa a doua care sunt convins că vor confirma şi la prima echipă. Noi avem nevoie de înţelegere, unitate şi ceva răbdare. Avem un lot de 26 de jucători, suntem în tratative pentru alţii, pentru că mai sunt câteva posturi considerate deficitare. Dar avem posibilitatea să le acoperim în timp. În formula în care suntem acum liniştea va fi asigurată la nivelul vestiarului, pentru că există un resect şi o înţelegere a jucătorilor. Dacă vor exista oferte, nu avem niciun jucător netransferabil".

Cornel Dinu a afirmat că Dinamo are nevoie de cel puţin şase luni pentru a reveni la o formă competitivă. "Le-am transmis jucătorilor că avem încredere în ei şi că avem experienţă să rezolvăm o situaţie la greu. Atunci când e cald, plăcut afară şi ai toate condiţiile se descurcă toată lumea. Situaţiilor mai grele noi am reuşit să le facem faţă şi dacă vom avea înţelegere şi timp, o perioadă normală de minim şase luni, vom construi o formulă competitivă. Dinamo va reveni acolo unde îi este locul", a mai spus Dinu.

La primul antrenament condus de Cornel Ţălnar în 2013, desfăşurat pe terenul "Florea Dumitrache" din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, au participart următorii 24 de jucători: Cristian Bălgrădean, Kristijan Naumovski, Andrei Manyur (portari), Constantin Nica, Laurenţiu Rus, Sergiu Homei, Srgian Luchin, Dragoş Grigore, Cristian Scutaru, Marius Ioniţă, Cristian Pulhac, Ionuţ Burnea (fundaşi), Cătălin Munteanu, Sorin Strătilă, Alexandru Curtean, Cosmin Matei, Steliano Filip, Marius Alexe, Raphael Stănescu, Alin Roman (mijlocaşi), George Ţucudean, Ionel Dănciulescu, Mircea Axente şi Andrei Cristea (atacanţi).

Din lotul echipei Dinamo mai fac parte Issa Ba şi Mansaly Boubacar, care au întârziat din cauza unor probleme cu viza de intrare în România, precum şi Dorin Rotariu, chemat la o selecţionată de juniori.

Conducerea tehnică a echipei Dinamo este formată din Cornel Ţălnar, antrenor principal, Ilie Alexe şi Florentin Petre, antrenori secunzi, Florin Tene, antrenor de portari şi Constantin Niculae, preparator fizic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici