Tennis Magazine: Lumea devine cuprinsă de Simania

Publicaţia de specialitate Tennis Magazine scrie că jucătoarea de tenis Simona Halep a produs un fenomen, "Simania", fanii scandându-i numele la fiecare meci deoarce sunt impresionaţi şi cuceriţi de modestia şi simplitatea sportivei române.

352 afișări
Imaginea articolului Tennis Magazine: Lumea devine cuprinsă de Simania

Tennis Magazine: Lumea devine cuprinsă de Simania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oriunde merge Halep şi cu oricine joacă, scandările sunt de la începutul şi până la finalul meciului: Si-Mo-Na, Si-Mo-Na, Si-Mo-Na. Desigur, mulţi dintre fani flutură steaguri româneşti. Dar întreaga arenă are tendinţa să fie cuprinsă de «Simania», pe măsură ce meciul se desfăşoară. Se întâmplă mereu şi mereu", a scris sursa citată.

Autorul materialului consideră că modestia este calitatea cu care Simona Halep şi-a cucerit un public atât de entuziast, care o încurajează oriunde şi cu oricine joacă, deşi adversarele ei ar avea nevoie de mai multă susţinere.

"O mare parte din charisma lui Halep vine din faptul că este, în esenţă, o «fată mică» care-şi pune amprenta într-un joc dominat de atlete mai mari şi mai puternice. Dar este mai mult în Simania decât tenisul ei. Este personalitatea ei, într-un mod tăcut, dar real. Halep nu este vivace precum Caroline Wozniacki sau stimulativă intelectual ca Andrea Petkovici. Ea nu are umorul extravagant al Mariei Şarapova, nici dispoziţia senină a zâmbitoarei Ana Ivanovici. Calitatea cea mai atrăgătoare a Simonei Halep este modestia cuprinzătoare. Aşa cum managerul ei, Virginia Ruzici, îmi spunea la Paris, anul trecut: «Acasă, românii o văd ca o persoană modestă, simplă. Şi pentru asta a devenit atât de cunsocută şi iubită». În multe feluri, Halep este outsiderul perfect. Cu toate acestea, este numărul 3 mondial. Probabil, ea are nevoie cel mai puţin de suport emoţional decât aproape oricare dintre jucătoarele pe cale le întâlneşte, dar fanii o iubesc, îi scandează numele, mereu şi mereu. Trebuie să fie drăguţ să fii Simona Halep. Cu siguranţă, ea crede că este", a precizat tennis.com.

Simona Halep va evolua, miercuri seară, la turneul de categorie Premier de la Suttgart, cu spaniola Garbine Muguruza, acesta fiind primul meci al româncei pe zgură, la simplu, în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici