Tinereţea a învins experienţa, la Australian Open: Belinda Bencic (17 ani) a trecut de cea mai în vârstă tenismenă, Kimiko Date Krumm (43 de ani)

A doua cea mai tânără jucătoare prezentă pe tabloul principal de simplu, elveţianca Belinda Bencic, locul 187 WTA, 16 ani, a învins-o, luni, în turul întâi, pe japoneza Kimiko Date-Krumm, locul 80 WTA, 43 de ani, cea mai vârstnică participantă la Australian Open.

271 afișări
Imaginea articolului Tinereţea a învins experienţa, la Australian Open: Belinda Bencic (17 ani) a trecut de cea mai în vârstă tenismenă, Kimiko Date Krumm (43 de ani)

Belinda Bencic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2013, Bencic a fost campioană de juniori la Roland Garros şi la Wimbledon. Anul acesta a intrat în calificări la primul ei turneu de Grand Slam şi a reuşit să acceadă pe tabloul principal, după ce a eliminat-o, printre altele, pe favorita principală a fazei preliminare, jucătoarea canadiană Sharon Fichman, locul 106 WTA.

Tânăra sportivă, care va împlini în 10 martie 17 ani, este pregătită, din când în când, de Melanie Monitor, mama Martinei Hingis. De altfel, fosta numărul 1 WTA i-a acordat câteva sfaturi înaintea întâlnirii cu Date-Krumm. "O cunoaşte mai bine decât mine", a explicat Bencic, referindu-se la faptul că sportiva japoneză, care a debutat în circuitul WTA în 1989, a fost în activitate în perioada în care Hingis, 33 de ani, a cunoscut consacrarea.

"Nu m-am gândit la diferenţa de vârstă, dar am avut reale probleme să joc împotriva ei, deoarece are un stil diferit, cu mingi plate. Dar am reuşit să o înving până la urmă", a mai spus Bencic, care s-a impus după un meci strâns, cu scorul 6-4, 4-6, 6-3, după aproape două ore de joc.

La rândul ei, Date-Krumm, care este mai în vârstă decât mama Belindei Bencic, a acuzat o stare de oboseală, dar nu are de gând să-şi încheie cariera. "M-am simţit atât de obosită... Nu am avut putere. Am încercat să nu intru în schimburi lungi de mingi pentru că nu greşea niciodată. Îmi place încă să joc, mai ales la turneele de Grand Slam. Aşa că voi continua să lupt. Nu ştiu câţi ani sau câte luni", a precizat japoneza, potrivit agenţiei AP.

Fostă semifinalistă la Australian Open în 1994 şi fostă numărul 4 WTA în 1995, Date-Krumm a câştigat opt turnee în carieră. Ea s-a retras în 1996, revenind în circuitul WTA în 2008, pentru a-i face pe plac soţului ei, pilotul german de automobilism Michael Krumm.

Luni, Kimiko Date-Krumm a fost cu 27 de ani mai în vârstă decât adversara sa, aceasta fiind cea mai mare diferenţa înregistrată într-un meci de Grand Slam din 2004, când Martina Navratilova, 47 de ani atunci, pierdea la Wimbledon în faţa jucătoarei Giselka Dulko, 19 ani.

După Kimiko Date-Krumm, americanca Venus Willimas (eliminată deja) şi italianca Francesca Schiavone sunt cele mai în vârstă jucătoare de pe tabloul principal feminin de simplu de la Australian Open, ambele având 33 de ani.

În turul doi, Bencic o va întâlni pe chinezoiaca Na Li, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, care a trecut în prima fază a competiţiei, cu scorul de 6-2, 6-0, de cea mai tânără jucătoare de pe tabloul principal de simplu, croata Ana Konjuh, locul 239 WTA, născută la 27 decembrie 1997, de asemenea venită din calificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici