Tocală: Alegerile la FR Box trebuie reluate cu toţi paşii legali de urmat

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Carmen Tocală, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a discutat cu preşedintele Federaţiei Române Box, Rudel Obreja, pentru reluarea statutară a alegerilor din cadrul forului.

156 afișări
Imaginea articolului Tocală: Alegerile la FR Box trebuie reluate cu toţi paşii legali de urmat

Tocală: Alegerile la FR Box trebuie reluate cu toţi paşii legali de urmat (Imagine: Mircea Rosca / MediafaxFoto)

"Am purtat astăzi (n.r. - marţi) o discuţie cu Rudel Obreja, care este deschis şi are intenţii bune de a face ceva. Alegerile programate recent la FR Box nu au fost statutare, astfel că trebuie reluate, cu toţi paşii legali de urmat. Primul ar fi legat de stabilirea acestor detalii, pasul doi transmiterea în teritoriu a informaţiilor, iar pasul trei depunerea candidaturilor, validarea lor şi alegerile propriu-zise. Nu putem enunţa un termen clar, dar avem două luni la dispoziţie, aşa cum ne-am înţeles cu AIBA. Rudel Obreja are toată deschiderea să îndrepte situaţia. Aceşti paşi îi vom comunica şi către AIBA, cu care discutăm permanent. Trebuie să facem totul în beneficial boxului şi sportului românesc", a declarat Carmen Tocală.

Luni, preşedintele ANST a anunţat că, în urma unei discuţii telefonice cu secretarul general al AIBA, a obţinut amânarea cu două luni a dezafilierii FR Box. "Totul trebuie să fie făcut pe cale amiabilă, aceste tensiuni nu pot continua, pentru că afectează atât munca sportivilor, cât şi imaginea sportului românesc", a precizat preşedintele ANST.

Biroul Executiv al Federaţiei Române de Box a decis, vineri, anularea Adunării Generale Extraordinare de alegeri a preşedintelui federaţiei, de duminică, fiind considerată nestatutară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici