TOPUL celor mai cunoscuţi piloţi de Formula 1

Un studiu efectuat în 13 ţări înaintea debutului sezonului 2014 al Campionatului Mondial de Formula 1 a relevat că pilotul cel mai cunoscut este spaniolul Fernando Alonso, în timp ce germanul Sebastian Vettel, câştigătorul ultimelor patru ediţii ale CM, ocupă abia locul 4, informează L'Equipe.

259 afișări
Imaginea articolului TOPUL celor mai cunoscuţi piloţi de Formula 1

TOPUL celor mai cunoscuţi piloţi de Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul a fost făcut de agenţia Repucom, prin intermediul CelebrityDBI, în Argentina, Brazilia, China, Franţa, Germania, India, Italia, Mexic, Russia, Spania, Marea Britanie, SUA şi Turcia.

Alonso (Ferrari), dublu campion mondial, în 2005 şi 2006, este cunoscut de 71,14 la sută dintre cei intervievaţi, însă în SUA cota sa de notorietate este redusă, 12,76 la sută. Dar 84,5 dintre americanii care îl cunosc pe Alonso spun că îl apreciază foarte mult şi 76,74 la sută admit că ar putea fi influenţaţi de pilotul Ferrari în achiziţionarea unor produse. Aceastăm situaţie se datorează sponsorului exclusiv al spaniolului în SUA, Oakley.

Pe locul 2 se situează britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, cu 63,65 la sută, iar pe locul 3 este brazilianul Felipe Massa, fost la Ferrari, acum la Williams, cu 58,14 la sută.

Doar 54,3 la sută dintre cei intervievaţi au auzit de pilotul care a dominat Formula 1 în ultimii patru ani, Sebastian Vettel (Red Bull). Însă cota de notorietate a germanului în ţara sa natală este aproape maximă: 97,58 la sută. Finlandezul Kimi Raikkonen completează Top 5, după trecerea sa la Ferrari.

Realizatorii studiului afirmă că notorietarea lui Alonso nu ar trebui să surprindă, ţinând cont de faptul că el face parte din echipa uneia dintre mărcile cele mai cunoscute din lume.

"Pentru unii ar putea părea surprinzător să nu-l vadă pe Vettel înaintea lui Alonso, Hamilton şi Massa în percepţia publicului larg. Dominaţia lui Alonso este legată în principal de parteneriatele sale şi de asocierea numelui său cu marca Ferrari, ce îi oferă o recunoaştere internaţională. În ciuda recentelor succese ale echipei Red Bull, 59 la sută dintre fanii Formulei 1 se declară interesaţi de Scuderia Ferrari, reprezentând nivelul de interes cel mai ridicat dintre toate echipele de Formula 1. Acest sport este difuzat în peste 160 de ţări şi generează o audienţă totală de 1,8 miliarde de telespectatori, ceea ce influenţează puternic percepţia asupra piloţilor", a declarat Pierre-Emmanuel Davin, directorul Repucom France.

Sezonul 2014 al CM de Formula 1 va debuta duminică, la Melbourne, unde va avea loc Marele Premiu al Australiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici