Torje: Sper să rămână în continuare Victor Piţurcă, a realizat o performanţă ajungând la baraj

Fotbalistul Gabriel Torje a declarat, marţi seară, după meciul României cu Grecia, scor 1-1, că îşi asumă criticile de după ratarea calificării la Cupa Mondială şi a precizat că speră ca selecţionerul Victor Piţurcă să rămână în funcţie, subliniind că naţionala are o şansă de a ajunge la Euro-2016.

488 afișări
Imaginea articolului Torje: Sper să rămână în continuare Victor Piţurcă, a realizat o performanţă ajungând la baraj

Gabriel Torje (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne aşteptăm să fim criticaţi, ne asumăm acest lucru, aşteptăm criticile, dar mergem înainte, avem o meserie care astăzi te ridică, dar mâine poate să te coboare. Cred că trebuie să mergem cu capul sus pe stradă pentru că am făcut tot ce a depins de noi. Trebuie să o luăm de la capăt pentru că asta este viaţa de fotbalist, are şi seri ca aceasta, de amărăciune. Nu e pentru prima oară când se strigă «Demisia». ", a spus Torje, adăugând ironic: "Probabil că am fost obişnuiţi, am crescut cu o generaţie care a câştigat Campionate Mondiale şi Europene, cum e Spania, şi de aceea se strigă «Demisia» la fiecare meci pierdut". "Eu sper să rămână în continuare Victor Piţurcă, a realizat o performanţă ajungând la baraj şi sper că ne vom revedea. Am lucrat bine şi cred că avem o şansă de a ajunge la Europene. Nu am plâns, dar în suflet e mai multă durere decât la alte meciuri în care am pierdut", a mai afirmat el.

Gabriel Torje a menţionat că echipa naţională a ratat o mare şansă, dar trebuie să fie concentrată pentru ce va urma. "E o amărăciune, suntem supăraţi. Am ratat o şansă mare, dar viaţa merge înainte, trebuie să fim concentraţi pe ce va urma. Am avut o şansă mare, Grecia însă a fost mai experimentată decât noi, a făcut diferenţa. După gol parcă ni s-a turnat plumb în picioare, am încercat să remontăm, dar a fost greu, nu am reuşit şi am rămas cu acest gust amar. Cred că în ambele meciuri s-a pierdut calificarea. Dacă eram un pic mai atenţi la Atena şi nu primeam acele două goluri... La ora actuală, la valoarea la care suntem, faptul că am ajuns la un baraj dintr-o grupă cu Turcia şi Ungaria, două echipe care joacă la un înalt nivel... Lumea nu a fost totuşi mulţumită. Când am dat însă de o echipă foarte bine organizată am clacat toţi", a precizat Torje.

Fotbalistul a subliniat că grecii au fost mai buni. "S-au calificat şi trebuie să îi felicităm, merg la Cupa Mondială. Vom vedea pentru a nu ştiu câta oară Mondialul la televizor. Apreciem faptul că s-au vândut atât de multe bilete, a venit atâta lume, dar în minutul 30 înjurau şi nu e uşor pentru că punem şi noi suflet, chiar dacă acest lucru nu îl vede toată lumea. Pentru unii dintre jucători era ultima şansă de a ajunge la CM, dar şi pentru noi. Era o mare realizare să ajung la CM la 24 de ani. Ne-a lipsit puţin mai multă experienţă", a adăugat Torje.

Stancu: Domnul Piţurcă trebuie să continue, m-aş bucura să o facă

Piţurcă trebuie să-şi îndeplinească obiectivul din contract, acela de a califica prima reprezentativă la Campionatul European din Franţa (2016).

"Suporterii au fost alături de noi, păcat că pe final au strigat împotriva domnului Piţurcă şi nu este normal. Cred că şi dacă ne calificam, erau oameni nemulţumiţi. La echipa naţională am văzut tot timpul oameni care critică jucători. Şi dacă ne calificam se întâmpla la fel. Bineînţeles că domnul Piţurcă trebuie să continue, nu ar trebui să asculte ce spune orice suporter. El are ca obiectiv calificarea la CE şi cred că va continua. M-aş bucura să o facă", a spus Stancu.

Referindu-se la eşecul din barajul cu Grecia pentru Cupa Mondială din 2014, Stancu a declarat că formaţia antrenată de Fernando Santos a stat mai bine în teren, a fost mai inteligentă şi în consecinţă merită calificarea la turneul final din Brazilia.

"Grecii au stat foarte bine în teren şi eu zic că au meritat calificarea. Au jucat inteligent, au fost mai inteligenţi şi îi felicit pentru asta. Nu mă încălzeşte cu nimic că sunt singurul marcator în această dublă, rămâne doar pe foaie. Ne pare rău, asta a fost, o vom lua de la capăt. Trebuie să ridicăm capul sus şi să mergem mai departe. Cred că şi ei şi-au dorit la fel de mult ca noi să ne calificăm. În vestiar era supărare, dar o să ne treacă, vă daţi seama. Mitroglou putea fi blocat, dar a jucat inteligent, la limita ofsaidului şi ne-a surprins. Deocamdată, atât s-a putut, felicit echipa Greciei. Eu îmi reproşez faptul că poate puteam să fac mai mult, la fel ca oricare alt jucător", a adăugat atacantul formaţiei Genclerbirligi.

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul din 2014. În tur, tricolorii au pierdut, la Pireu, cu scorul de 1-3.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici