Torţa olimpică pentru Soci-2014 va ajunge în spaţiu

Torţa olimpică va fi dusă şi în spaţiu, pe parcursul ştafetei pentru JO de la Soci din 2014, a anunţat, duminică, un oficial al Agenţiei Spaţiale Ruse (Roscosmos).

177 afișări
Imaginea articolului Torţa olimpică pentru Soci-2014 va ajunge în spaţiu

Torţa olimpică pentru Soci-2014 va ajunge în spaţiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această ieşire în spaţiu va avea loc în noiembrie, torţa urmând să fie însoţită de cosmonauţii ruşi Oleg Kotov şi Sergei Riazanski. Torţa va reveni pe pământ la 12 noiembrie.

"Nu va fi o replică, ci exact torţa pentru Jocurile Olimpice", a declarat pentru agenţia Interfax Vitali Davidov, precizând că această ieşire în spaţiu a fost deja confirmată de Comitetul Olimpic naţional.

Pe parcursul călătoriei spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), flacăra nu va fi aprinsă.

Luna trecută, Roscosmos anunţase că această călătorie va avea loc în august.

Printre celelalte etape ale ştafetei flăcării olimpice se numără lacul Baikal şi muntele Elbrus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici