Trei alpinişti vor să devină cei mai tineri români care urcă pe Everest

Alpiniştii Tiberiu Pintilie (29 de ani), Adrian Fako (26 de ani) şi Oana-Maria Harabagiu (23 de ani) vor pleca la 3 aprilie pe Everest, unde vor încerca să devină cei mai tineri români care escaladează cel mai înalt vârf din lume.

226 afișări
Imaginea articolului Trei alpinişti vor să devină cei mai tineri români care urcă pe Everest

Trei alpinişti vor să devină cei mai tineri români care urcă pe Everest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"E frumos proiectul. E un proiect în care eu, ca şi consilier al ministrului la acel moment Nicolae Bănicioiu, am crezut foarte tare şi chiar am susţinut. Am devenit şi ambasadorul proiectului pentru că mi s-a părut o idee genială de a merge în şcoală şi de a pune întrebarea «Care este visul tău?». Sunt ferm convinsă că toţi avem un obiectiv în viaţă, important este ca cineva să meargă în şcoli şi să-şi promoveze proiectul. În orice proiect în care m-am implicat, eu mi-am urmărit Everestul", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, care a precizat că MTS va susţine expediţia pe Everest cu aproximativ o sută de mii de lei.

Tiberiu Pintilie a afirmat că prin această expediţie, care va dura aproximativ două luni, cei trei români doresc să aniverseze zece ani de la prima ascensiune sută la sută românească a vârfului. "Mi se pare normal să visăm la Everest, pentru că anul trecut s-au împlinit zece ani de la prima expediţie sută la sută românească şi mi se pare normal să mergem acolo şi să sărbătorim", a completat Pintilie.

Adrian Fako a menţionat că alpiniştii vor beneficia şi de şerpaşi, dar şi de butelii de oxigen. "O să fim cea mai tânără echipă din România care va încerca acest lucru. Vom avea şerpaşi şi oxigen pentru un grad mai mare de siguranţă astfel încât să coborâm sănătoşi", a subliniat Fako.

Ascensiunea vârfului Everest face parte din programul social "Care este Everestul tău?" prin care elevii din şcolile generale şi licee sunt încurajaţi să-şi prezinte aspiraţiile în faţa unor persoanalităţi din viaţa sportivă şi socială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici