Tripla campioană mondială Beth Tweddle se retrage din activitate

Gimnasta britanică Beth Tweddle, triplă campioană mondială şi multiplă medaliată europeană, şi-a anunţat, marţi, retragerea din activitate, la exact un an de când s-a clasat pe locul 3 la paralele, la Jocurile Olimpice.

69 afișări
Imaginea articolului Tripla campioană mondială Beth Tweddle se retrage din activitate

Tripla campioană mondială Beth Tweddle se retrage din activitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Beth Tweddle a obţinut, în 6 august 2012, medalia de bronz în proba de paralele, la JO de la Londra, iar de atunci ea nu a mai concurat.

"A fost o decizie dificilă. Gimnastica a fost şi va fi mereu o imensă parte a vieţii mele. După Jocurile Olimpice am avut multe proiecte şi recent am avut ceva mai mult timp pentru a reveni în sală şi a decide dacă vreau să mă dedic sută la sută. Ştiu acum că nu pot să mă angajez că voi susţine antrenamentele necesare pentru a rămâne în vârf. Privind în urmă, pot fi foarte mândră de ce am realizat şi de modul în care am reuşit totul", a declarat britanica în vârstă de 28 de ani, informează bbc.co.uk.

Potrivit BBC, la Londra, în locul în care s-au desfăşurat competiţiile din cadrul Jocurilor Olimpice, se va deschide o academie Beth Tweddle.

Tweddle a câştigat, de-a lungul carierei, trei medalii de aur şi două de bronz la Campionatele Mondiale, şase medalii de aur, patru de argint şi una de bronz la Campionatele Europene, 11 medalii de aur, trei de argint şi două de bronz la Cupa Mondială, o medalie de bronz la Jocurile Olimpice şi una de aur şi două de argint la Jocurile Commonwealth-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici