Triplul campion olimpic la patinaj viteză Hjalmar Andersen a decedat la vârsta de 90 de ani

Norvegianul Hjalmar "Hjallis" Andersen, triplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Oslo la patinaj viteză, a decedat, în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 90 de ani, a anunţat presa locală.

137 afișări
Imaginea articolului Triplul campion olimpic la patinaj viteză Hjalmar Andersen a decedat la vârsta de 90 de ani

Triplul campion olimpic la patinaj viteză Hjalmar Andersen a decedat la vârsta de 90 de ani (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Sportivul cel mai titrat de Jocurile Olimpice din 1952, cu victorii în probele de 1.500, 5.000 şi 10.000 de metri, Andersen mai are în palmares trei titluri de campion mondial şi trei de campion european, toate cucerite consecutiv între 1950 şi 1952.

Ministrul norvegian al Culturii şi Sportului, Hadia Tajik, i-a adus un omagiu lui Hjalmar Andersen, care are mai multe statui în Norvegia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici