Troicki, după ce a fost suspendat 18 luni: Sunt distrus, această sancţiune imensă mă lasă fără cuvinte

Tenismanul sârb Viktor Troicki, locul 53 ATP, suspendat 18 luni pentru încălcarea regulamentului antidoping, a declarat, vineri, că este nevinovat şi că va face apel, subliniind că această "sancţiune imensă" îl lasă fără cuvinte.

195 afișări
Imaginea articolului Troicki, după ce a fost suspendat 18 luni: Sunt distrus, această sancţiune imensă mă lasă fără cuvinte

Tenismanul sârb Viktor Troicki (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt distrus şi epuizat. Această sancţiune imensă mă lasă fără cuvinte", a afirmat Troicki pe site-ul său oficial.

Conform ITF, Troicki, în vârstă de 27 de ani, a refuzat la 15 aprilie, la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, să se supună unui control sangvin.

"S-a întâmplat la Monte Carlo, în primăvară. Mă simţeam foarte rău în 15 aprilie, în timpul şi după meciul din primul tur, cu Jarkko Nieminen. Am fost selectat pentru teste de urină şi sânge după meci şi m-am dus la la control după ce am făcut duş şi stretching. Am dat probe de urină şi i-am spus medicului că mă simt rău şi că mi-ar fi şi mai rău dacă mi s-ar lua sânge. Mereu mă simt groaznic când trebuie să mi se ia sânge, iar în acea zi îmi era teamă că o să ajung în spital. Doctoriţa responsabilă cu testarea mi-a spus că arăt palid şi bolnav, astfel că pot să nu ofer un eşantion de sânge, dacă trimit la ITF o scrisoare cu explicaţii. Mi-a dictat scrisoarea şi m-a lăsat să plec fără să dau sânge. A fost foarte amabilă şi înţelegătoare", a explicat tenismanul.

Troicki a calificat drept "un coşmar" ceea ce i se întâmplă acum. "Acum sunt acuzat că am refuzat să fac un test sangvin, fără justificare. Eram sută la sută sigur că totul este în regulă, la fel şi antrenorul meu, Jack Reader, care a fost în cameră alături de mine cel puţin la jumătate din procedură. Dimineaţa următoare mi s-a luat sânge de către acelaşi ofiţer de control antidoping. Ambele eşantioane, de urină şi de sânge, au avut rezultat negativ, au fost total curate", a mai spus sportivul sârb.

Viktor Troicki a precizat că este atât de epuizat după această problemă încât nici măcar nu este furios pe doctoriţă. "Poate organizaţia ei i-a spus că a făcut o greşeală mare lăsându-mă să plec astfel că ea şi-a schimbat varianta şi a încercat să îşi salveze pielea. Am discutat cu alţi jucători. Sunt la fel de şocaţi ca mine şi cred că situaţia este ridicolă. I s-ar fi putut întâmpla oricui. Cu siguranţă voi face apel. Am încredere în Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Sper că va căuta adevărul şi îl va descoperi. Mă simt ca şi cum aş fi tratat ca un criminal. Iar eu nu am făcut absolut nimic. Mi-e frică de ace şi întotdeauna mi-a fost greu să dau sânge. Dar întotdeauna am făcut-o. Sunt curat şi voi fi întotdeauna curat. Toată cariera. Doar că am nimerit o doctoriţă care nu mi-a spus că risc ceva. Mi-a arătat o scrisoare către ITF şi am avut încredere în ea. Mi-aş fi dorit să fi înregistrat discuţia, dacă aş fi făcut asta nu ar mai fi existat un caz Troicki", a adăugat tenismanul.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, joi, că tenismanul sârb Viktor Troicki a fost suspendat 18 luni, pentru încălcarea regulamentului antidoping. Suspendarea este valabilă până la 24 ianuarie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici