Turul Franţei 2023 şi-a prezentat traseul. Va trece prin toate cele cinci lanţuri muntoase din Hexagon

  • Cicliştii din Turul Franţei 2023 se pregătesc de un traseu de cursă epuizant, un circuit extrem de complicat, care va trece prin toate cele cinci lanţuri muntoase din hexagon.
  • Turul va începe la 1 iulie cu al doilea „Grand Depart" din Ţara Bascilor, după ce în 1992 a pornit de la San Sebastian.
748 afișări
Imaginea articolului Turul Franţei 2023 şi-a prezentat traseul. Va trece prin toate cele cinci lanţuri muntoase din Hexagon

Cu un start din Bilbao, Spania, plutonul va ajunge rapid în Pirinei, cu un final în vârf de munte pe emblematicul Col du Tourmalet, înainte de a se îndrepta spre Masivul Central pentru a termina în vârful Puy de Dome pentru prima dată din 1988.

Masivul Jura şi Alpii vor cuprinde trei etape montane consecutive înainte de o zi de odihnă, un contratimp individual scurt, dar brutal, şi o cursă spre Courchevel cu 5.100 de metri diferenţă de altitudine.

„Vor ajunge la baza Col de la Loze (ultima căţărare înainte de a coborî spre Courchevel) foarte obosiţi. Cicliştii vor trebui să îşi păstreze un pic de prospeţime pentru a fi atenţi pe coborârea dificilă", a declarat directorul sportiv al Turului, Thierry Gouvenou.

"Este o etapă mare, mare".

Turul s-ar putea decide apoi în penultima etapă spre Markstein, în Vosgi, unde s-a încheiat anul trecut Turul feminin.

"Căutăm să profităm la maximum de lanţurile muntoase din ţară, iar un start din Ţara Bascilor a făcut posibil acest lucru", a declarat directorul Turului Franţei, Christian Prudhomme.

Cu doar 22 de kilometri de contratimp, căţărătorii puri vor fi, evident, favorizaţi.

„Nu poţi şti niciodată ce se va întâmpla. Există ceea ce ne imaginăm şi scenariile pe care am dori să le vedem, dar uneori se întâmplă ceva total diferit", a spus Prudhomme.

„Ceea ce ne dorim este ceva ca anul trecut".

„Îmi place foarte mult traseul, va fi o cursă grea de la început, cu o săptămână grea în Ţara Bascilor", a declarat campionul din 2020 şi 2021, Tadej Pogacar, citat de Reuters.

„Are multe căţărări, ceea ce îmi place, în special în prima şi a treia săptămână."

În 2022, Pogacar a cedat în ascensiunea spre Col du Granon, după ce echipa viitorului câştigător Jonas Vingegaard a lansat atacul asupra slovenului într-o etapă epocală, probabil cea mai spectaculoasă din acest secol.

Vor exista mai multe oportunităţi pentru sprinteri de a străluci, în afară de tradiţionalul final pe Champs Elysees din Paris, cu etape care se vor încheia la Bordeaux, Poligny şi Nogaro, prezenţa lui Mark Cavendish fiind cel mai mare semn de întrebare, în condiţiile în care britanicul încearcă să doboare recordul de 34 de victorii de etapă pe care îl împarte cu marele belgian Eddy Merckx.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici