U BT Cluj a câştigat primul meci al finalei Ligii Naţionale masculine de baschet

  • Primul meci al finalei Ligii Naţionale de Baschet Masculin s-a jucat miercuri seara pe BT Arena din Cluj Napoca.
  • A adus faţă în faţă cele mai titrate echipe ale ultimilor ani, în baschetul masculin românesc, U BT Universitatea Cluj şi CSM Oradea.
  • Clujenii s-au impus în prima confruntare, cu 73-62.
100 afișări
Imaginea articolului U BT Cluj a câştigat primul meci al finalei Ligii Naţionale masculine de baschet

U BT Cluj a câştigat primul meci al finalei Ligii Naţionale masculine de baschet

Meciul a fost echilibrat în prima sa jumătate, studenţii clujeni intrând la pauza mare cu un avantaj de doar 3 puncte, după două prime sferturi, în care nu au condus niciodată cu mai mult de 5 puncte.

La finalul sfertului 3, gazdele s-au desprins la 10 puncte avans, ducând diferenţa chiar şi la 15 puncte în ultimul sfert.

Cele mai multe puncte au fost realizate de lituanianul Tarolis (21) şi bosniacul Stipanovic (17), ambii de la U BT Cluj.

Antrenorul gazdelor, Mihai Silvăşan a suferit o ruptură a Tendonului Ahilian înaintea partidei decisive cu CSO Voluntari de sâmbăta trecută, din semifinale şi a fost operat marţi după-amiaza, intervenţia chirurgicală fiind una de success, astfel că a putut fi present pe bancă, alături de elevii săi.

„Mi-am dorit foarte mult să conduc acest prim meci şi am zis că orice se va întâmpla, orice dureri aş avea, dacă doctorul îmi dă voie voi fi aici.”, a declarat Silvăşan după meci. „Înainte de operaţie i-am spus doctorului, că orice ar face, trebuie să facă în aşa fel încât să fiu prezent miercuri la meci. Din fericire, mi-a dat medicamentaţia de care aveam nevoie şi nu am avut dureri care să mă împiedice să stau pe bancă. ”

Referindu-se la meciul de miercuri, tehnicianul clujenilor a mai spus: „Apărarea a fost la nivel înalt azi, cu aceasta am reuşit să câştigăm meciul. Faptul că am rămas constanţi şi precişi în apărare, ne-a dat mai multe şanse de a înscrie. Cu această mentalitate trebuie să începem şi meciul următor. Această victorie este un mic pas în faţă, dar nu va însemna mare lucru, dacă nu vom continua pe această linie.”


Meciul s-a desfăşurat în prezenţa a 2350 de spectatori, numărul maxim acceptat, reprezentând 25% din capacitatea arenei clujene.

Jocul doi are loc vineri seara, de la ora 20.00, tot la Cluj Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici