UEFA a adoptat o rezoluţie împotriva meciurilor trucate

Congresul UEFA a adoptat în unanimitate, joi, la Astana, o rezoluţie împotriva meciurilor trucate, vizând "sancţiuni importante" pentru persoanele implicate.

165 afișări
Imaginea articolului UEFA a adoptat o rezoluţie împotriva meciurilor trucate

UEFA a adoptat o rezoluţie împotriva meciurilor trucate (Imagine: uefa.com)

UEFA vizează ca sancţiunile să fie date pe principiul toleranţei zero în acest domeniu.

"Cerem federaţiilor membre UEFA să se alinieze politicii forului european pentru combaterea acestui flagel care reprezintă o ameninţare reală pentru sportul nostru", a declarat Michel Platini, preşedintele UEFA.

Platini a prezentat-o membrilor UEFA pe Alina Stetenco, antrenoarea echipei feminine under-17 a Moldovei, şi i-a adus un omagiu "acestei tinere care a spus nu meciurilor trucate şi care a distrus o reţea prin faptul că a vorbit".

Un oficial din Moldova a fost suspendat pe viaţă în acest dosar de tentativă de manipulare a unui meci de la CE under-17 de anul trecut. "Alina a spus nu, nu intimidării, nu corupţiei, ea merită să fie ovaţionată, este un exemplu de urmat", a declarat Platini, antrenorarea fiind apoi aplaudată de reprezentanţii celor 54 de federaţii din UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici