UEFA declanşează proceduri legale împotriva cipriotului care acuză de corupţie forul european

UEFA a început demersurile pentru a deschide procedurile legale împotriva fostului trezorier al federaţiei cipriote Spyros Marangos, în urma acuzaţiilor acestuia potrivit cărora atribuirea organizării CE din 2012 s-a făcut prin corupţie, a declarat un purtător de cuvânt al forului european.

17 afișări
Imaginea articolului UEFA declanşează proceduri legale împotriva cipriotului care acuză de corupţie forul european

UEFA declanşează proceduri legale împotriva cipriotului care acuză de corupţie forul european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem în curs de a declanşa procedurile legale împotriva lui Marangos, pentru a proteja imaginea UEFA şi pentru a-l forţa să ne arate ce dovezi are", a declarat purtătorul de cuvânt al forului, Rob Faulkner, informează BBC.

Sursa citată notează că lui Marangos i s-a cerut să prezinte dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale în termen de două zile, însă, potrivit UEFA, el s-a plâns că perioada este prea scurtă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-au sesizat din oficiu şi fac "verificări" în legătură cu posibile fapte de corupţie în urma cărora "anumiţi membri ai Comitetului Executiv al UEFA" ar fi favorizat două ţări în detrimentul alteia în contextul acordării dreptului de a organiza CE de fotbal din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici