UEFA nu va plăti taxe şi impozite în Franţa, cu ocazia Euro-2016

Guvernul francez se pregăteşte să scutească UEFA de taxe şi impozite, cu excepţia TVA, pentru turneul final al Campionatului European de fotbal din 2016, informează L'Equipe, care citează cotidianul Les Echos.

94 afișări
Imaginea articolului UEFA nu va plăti taxe şi impozite în Franţa, cu ocazia Euro-2016

UEFA nu va plăti taxe şi impozite în Franţa, cu ocazia Euro-2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu excepţia TVA, care este controlată de reguli europene, nicio taxă, niciun impozit, nicio altă componentă de fiscalitate franceză nu va fi percepută forului fotbalistic şi filialelor sale franceze", a scris cotidianul economic.

Această prevedere a proiectului rectificator al legii fiscale pe 2014, care va fi prezentată la 12 noiembrie Consiliului de Miniştri, se referă strict la structura Euro 2016 SAS, deţinută în proporţie de 95 la sută de UEFA şi de 5 la sută de Federaţia Franceză de Fotbal (FFF).

Potrivit sursei citate, avantajul fiscal acordat UEFA este "un angajament luat de Franţa în 2010, prin dosarul de candidatură pentru organizarea Euro-2016". El este justificat prin beneficiile pe care găzduirea competiţiei le va aduce economiei franceze.

"Rămâne de aflat care va fi costul acestui regim pentru finanţele publice", se întreabă Les Echos, după ce aminteşte că Executivul face eforturi susţinute pentru a echilibra bugetul pe 2015, iar această scutire ar putea face câteva valuri.

Turneul final al Campionatului European se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie 2016, în zece oraşe franceze, cu participarea a 24 de echipe naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici