UEFA schimbă modul în care se vor executa loviturile de departajare

UEFA şi IFAB (International Football Association Board) vor să schimbe fotbalul. Mai exact, va fi schimbat modul în care se vor executa loviturile de departajare în încercarea de a oferi şanse egale ambelor echipe.

782 afișări
Imaginea articolului UEFA schimbă modul în care se vor executa loviturile de departajare

UEFA schimbă modul în care se vor executa loviturile de departajare

Modificarea a fost pusă în discuţie după ce s-a observat, din punct de vedere statistic, că echipa care execută prima are şanse extrem de mari de a se califica mai departe sau de a câştiga trofeul pus în joc. Noul sistem de executare al loviturilor de departajare este supranumit ABBA şi reprezintă o practică asemănătoare cu cea folosită în tenis la tie-break.

Astfel, echipa A execută primul penalty, apoi echipa B execută de două ori la rând, continuă echipa A cu alte două execuţii şi tot aşa până se termină seria de cinci penalty-uri.

"Există ipoteza că jucătorul care execută a doua lovitură de departajare din serie are parte de o mare presiune psihică. Când echipa adversă a transformat primul penalty din serie, dacă jucătorul ce execută al doilea penalty din serie ratează, atunci există riscul ca echipa lui să piardă imediat meciul, mai ales începând cu a patra serie de lovituri de departajare", şi-a explicat cei de la UEFA iniţiativa.

Noul sistem de executare al loviturilor de la 11 metri va fi folosit la Campionatele Europene U17 masculin şi feminin, competiţii ce se desfăşoară în această perioadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici