Un actor celebru poartă torţa olimpică în vârful Marelui Zid Chinezesc

Ştafeta torţei olimpice şi-a început joi a doua zi pe Marele Zid Chinezesc, actorul Jackie Chan, din Hong Kong, şi medaliaţii olimpici chinezi fiind printre cei care au purtat pe rând flacăra de-a lungul unui traseu scurtat la trei zile din cauza COVID-19.

771 afișări
Imaginea articolului Un actor celebru poartă torţa olimpică în vârful Marelui Zid Chinezesc

Un actor celebru poartă torţa olimpică în vârful Marelui Zid Chinezesc

Ma Long, medaliat cu aur la tenis de masă la Jocurile Olimpice, şi Wu Jingyu, dublu medaliat cu aur la taekwondo, s-au numărat printre cei care au purtat torţa în spirală roşie şi argintie de-a lungul secţiunii Badaling a Marelui Zid, unde joi dimineaţă temperatura era de -11 grade Celsius.

Chan, în vârstă de 67 de ani, un star al filmelor de acţiune şi comedie din Hong Kong, cunoscut pentru sprijinul său faţă de guvernul de la Beijing, a fost identificat în comunicatul oficial de presă cu numele său chinezesc Chen Gangsheng, relatează Reuters.

„M-am trezit la 4 dimineaţa, este a patra mea Olimpiadă. Sunt foarte fericit. Dar mi-e şi frig!", a declarat Chan reporterilor după alergarea sa de-a lungul zidului.

Badaling, secţiunea de zid cel mai des vizitată de turişti, se află la 70 km nord-vest de centrul Beijingului, în districtul Yanqing, în apropiere de stabilimentele în care vor avea loc probele de bob şi sanie, dar şi de schi alpin ale Jocurilor Olimpice.

În cursul zilei de joi, torţa va fi dusă la Zhangjiakou, în provincia vecină Hebei, unde vor avea loc majoritatea evenimentelor olimpice pe zăpadă. Ştafeta se va încheia cu aprinderea flăcării olimpic la ceremonia de deschidere de vineri.

Din cauza COVID-19, Jocurile se desfăşoară în interiorul unei „bucle închise", ţinându-i pe concurenţi şi pe ceilalţi membri ai personalului olimpic departe de public. Competiţiile vor fi asistate doar de un public restrâns, selectat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici