Un fost jucător de tenis de masă a devenit, la 101 ani, cel mai în vârstă purtător al torţei olimpice

Un fost jucător de tenis de masă, Alexander Kaptarenko (101 ani), a devenit, sâmbătă, cel mai în vârstă purtător al torţei olimpice.

84 afișări
Imaginea articolului Un fost jucător de tenis de masă a devenit, la 101 ani, cel mai în vârstă purtător al torţei olimpice

Un fost jucător de tenis de masă a devenit, la 101 ani, cel mai în vârstă purtător al torţei olimpice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kaptarenko a purtat torţa pentru JO de la Soci în oraşul Novosibirsk, pe o distanţă de 200 de metri, informează RIA Novosti.

Bătrânul, care s-a născut în 1912, în Sankt Petersburg, s-a pregătit pentru momentul de sâmbătă alergând cu un peşte congelat în mână pe post de torţă.

Anterior, cel mai în vârstă purtător al torţei olimpice din istorie a fost Dinah Gould, care avea 100 de ani când a purtat torţa în Londra, în mai 2012, pentru JO de vară.

Kaptarenko a participat de-a lungul vieţii la mai multe turnee internaţionale de tenis de masă. Ultima sa apariţie la o competiţie a fost în 2012, la Campionatele Europene pentru veterani, în Suedia.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor începe la 7 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici