Un inspector fiscal îl acuză pe Hoeness de ascunderea unor documente

Un inspector al fiscului german l-a acuzat, marţi, pe preşedintele clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, că ar fi întârziat transmiterea unor documente importante serviciilor fiscale pentru a ascunde amploarea preuspusei fraude pentru care este judecat..

58 afișări
Imaginea articolului Un inspector fiscal îl acuză pe Hoeness de ascunderea unor documente

Uli Hoeness (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Apărarea lui Uli Hoeness a produs o surpriză, luni, în prima zi a procesului, indicând că a transmis recent fiscului documente care demonstrează că acuzatul a omis să plătească impozite de 18,5 milioane de euro şi nu de 3,5 milioane de euro, aşa cum i-a reproşat parchetul din Munchen.

Dacă aceste documente au fost copiate la 24 februarie pe suportul electronic remis fiscului, "fişierele PDF originale au fost create la 18 ianuarie 2013". "Asta a constatat specialistul nostru informatic", a declarat agentul administraţiei fiscale din Rosenheim (Bavaria), identificată ca Gabriele H.

Astfel, Hoeness a păstrat mai mult de un an aceste documente care dau adevărata măsură a evaziunii fiscale comise.

Această mărturie reprezintă o nouă lovitură dură pentru preşedintele celui mai tritrat club german, care trebuie să convingă tribunalul de sinceritatea şi de exhaustivitatea autodenunţării sale din ianuarie 2013, dacă doreşte să evite o pedeapsă cu închisoarea.

Iniţial, Hoeness era judecat pentru că ar fi ascuns venituri de 33,5 milioane de euro realizate între 2003 şi 2009, prin intermediul a două conturi bancare deţinute în Eleveţia, pe care nu le-a declarat fiscului german. În baza acestor venituri, sumele neplătite fiscului au fost estimate la 3,5 milioane de euro, dar, conform mărturiei de luni, ele au crescut de cinci ori.

"Am făcut evaziune fiscală (...) Regret profund comportamentul meu infracţional", a recunoscut, luni, Uli Hoeness, la scurt timp după începerea procesului său, adăugând că doreşte să clarifice definitiv acest capitol "îngrozitor" din viaţa sa.

La începutul anului trecut, managerul clubului Bayern a început o procedură pentru a-şi regla situaţia financiară, în speranţa că vă scăpa de urmărirea penală. Dar parchetul din Munchen este convins că el a făcut acest lucru de frică să nu fie denunţat de presa germană, care era pe urmele lui.

Dacă tribunalul va considera că autodenunţarea nu a fost sinceră, Hoeness riscă zece ani de închisoare. Tribunalele germane pronunţă de obicei pedepse cu închisoarea pentru fraude ce depăşesc un milion de euro, iar judecătorul acestui proces este recunoscut drept nemilos în astfel de cazuri.

Procesul în care este judecat Uli Hoeness ar trebui să se termine joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici