Un portar legendar al „Portocalei mecanice" a murit la 82 de ani

Jan Jongbloed, portarul Olandei, care a jucat două finale ale Cupei Mondiale de fotbal, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat joi de Federaţia olandeză de fotbal, potrivit AP.

212 afișări
Imaginea articolului Un portar legendar al „Portocalei mecanice" a murit la 82 de ani

Un portar legendar al „Portocalei mecanice" a murit la 82 de ani

Jan Jongbloed a făcut parte din faimoasele echipe „Portocala mecanică" din anii 70. Deşi a avut una dintre cele mai bune echipe ale epocii, Olanda a pierdut două finale consecutive împotriva ţărilor gazdă ale Cupei Mondiale, 1-2 în faţa Germaniei de Vest în 1974 şi 1-3 în faţa Argentinei patru ani mai târziu.

Jongbloed a jucat de 24 de ori pentru echipa sa naţională, de multe ori fără să poarte mănuşi. El s-a făcut remarcat pentru stilul său care presupune un bun control al mingii, creativitate şi pase precise la coechipieri. De altfel, stilul său este un model pentru mulţi portari din prezent.

Jongbloed a stabilit un record de 683 de minute în meciuri internaţionale fără să primească gol. Jongbloed a jucat cea mai mare parte a carierei sale profesioniste la clubul DWS din Amsterdam (FC Amsterdam) dar a mai trecut pe la Roda JC Kerkrade şi Go Ahead Eagles. El s-a retras la vârsta de 45 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jongbloed,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici