Un posibil abuz sexual, motivul pentru care Nike a renunţat la Neymar

  • Despărţirea ar fi fost provocată de refuzul starului de a da curs unei investigaţii.
  • Jucătorul de la PSG câştiga sute de milioane de dolari, iar înţelegerea expira abia peste 7 ani.
  • Rămas fără sacul de bani oferiţi de colosul american, fotbalistul sud-american s-a înţeles imediat cu Puma.
233 afișări
Imaginea articolului Un posibil abuz sexual, motivul pentru care Nike a renunţat la Neymar

Parteneriatul comercial şi de reprezentare dintre colosul american şi atacantul de la PSG a rezistat până în august 2020.

Apoi, multinaţionala americană a rupt contractul, iar abia acum a oferit explicaţiile: „Sportivul a refuzat să colaboreze la o anchetă privind acuzaţii credibile de abuz comise împotriva unui angajat”. Brazilianul a respins acuzaţiile, dar a refuzat să dea alte explicaţii în anchetă.

În august, Nike a decis să rezilieze contractul cu Neymar, după ce brazilianul de la PSG nu a cooperat la ancheta internă lansată de companie, după ce un angajat a reclamat că a fost agresat sexual. Acest lucru a fost anunţat de multinaţionala din SUA.

„Nike şi-a încheiat parteneriatul cu sportivul pentru că a refuzat să colaboreze la o investigaţie privind acuzaţii credibile de nelegiuire comise împotriva unui angajat”, scrie într-o notă publicată. în care se specifică că „ancheta nu a ajuns la concluzie”.

Astfel se explică încetarea contractului de 210 milioane de dolari pentru Neymar, care iniţial trebuia să continue până în 2028.

Potrivit Wall Street Journal, un angajat le-a spus unor prieteni şi colegi de serviciu că vedeta braziliană s-a comportat nepotrivit, într-un hotel din New York, unde cei doi se aflau pentru o serie de întâlniri.

Neymar a negat acuzaţiile şi a spus că se va apăra. Un purtător de cuvânt al brazilianului a specificat apoi că ruptura cu Nike a fost o alegere comercială. Neymar a semnat apoi o colaborare cu Puma, potrivit Forbes, noul contract asigurându-i fostului star de la Barcelona un câştig de 25 de milioane de euro pe an.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
neymar,
nike,
puma

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici