Un sportiv georgian a murit după un accident în timpul antrenamentului la JO de la Vancouver - FOTO

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a suferit un grav accident, vineri, în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente pe pista olimpică din Whistler.

217 afișări
Imaginea articolului Un sportiv georgian a murit după un accident în timpul antrenamentului la JO de la Vancouver - FOTO

Un sportiv georgian a murit după un accident în timpul antrenamentului la JO de la Vancouver (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kumaritashvili, în vârstă de 21 de ani, a fost aruncat de pe pistă la a doua sesiune de antrenamente, la ultimul viraj, când sania sa avea o viteză de aproximativ 140 de kilometri pe oră, şi s-a izbit de un stâlp metalic. Sportivul şi-a pierdut cunoştinţa în urma impactului. El avea faţa plină de sânge.

Medicii prezenţi la faţa locului i-au acordat lui Nodar Kumaritashvili primul ajutor, după care sportivul a fost transportat cu ambulanţa la spital, însă nu a mai putut fi salvat.


Acest accident a avut loc la o zi după ce românca Violeta Strămăturaru, care evoluează în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a fost transportată la spital, după ce a lovit violent zidul, la un antrenament la Whistler. Strămătutaru nu a suferit o accidentare gravă, ea fiind dusă la spital doar ca măsură de precauţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici