Usain Bolt, provocat să alerge pe distanţa de 600 sau 800 de metri

Dublul campion olimpic de la Londra în probele de 5.000 şi 10.000 de metri, britanicul Mo Farah, l-a provocat pe sextuplul medaliat cu aur de la Beijing şi Londra, jamaicanul Usain Bolt, la o cursă caritabilă care să se dispute pe distanţa de 600 sau 800 de metri.

518 afișări
Imaginea articolului Usain Bolt, provocat să alerge pe distanţa de 600 sau 800 de metri

Usain Bolt (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Bolt şi Farah, care au rămas în relaţii apropiate după ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra, unde au câştigat câte două medalii de aur individuale, britanicul la 5.000 şi 10.000 de metri, iar jamaicanul la 100 şi 200 de metri, ar putea strânge bani pentru fundaţiile pe care le deţin într-o cursă directă pe o distanţă rar alergată, informează telegraph.co.uk.

Farah propune ca fanii să decidă distanţa pe care vor alerga cei doi alergători. "El are fundaţia sa de caritate, eu am Fundaţia Mo Farah. Ar fi foarte bine să alergăm pe o distanţă care să fie votată de fanii atletismului, cea care li se pare cea mai potrivită. I-am spus lui Bolt, eşti dispus la asta? Haide, trebuie să o faci", a spus Farah.

El a menţionat că distanţa ar trebui să fie între 600 şi 800 de metri.

Bolt este de acord cu o asemenea cursă, însă a exclus posibilitatea de a alerga pe distanţa a 1.500 de metri. "Sună distractiv. Va fi dificil, dar până la urmă este vorba de caritate, aşa că va fi distractiv. Sunt dispus pentru orice, pentru orice e posibil", a completat Bolt.

Deţinătorul recordurilor mondiale pe distanţele de 100 şi 200 de metri a exclus din start posibilitatea de a se alerga 1.500 de metri. "Este prea departe. 600 de metri aş putea încerca, pentru că am alergat distanţa asta la antrenamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici