Vâjială: Am vrut să îl implicăm pe Mutu într-o campanie antidoping, dar nu am putut să-l contactăm

Preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), Graziela Vâjială, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a intenţionat să îl implice pe atacantul Adrian Mutu într-o campanie educativă legată de folosirea suplimentelor alimentare, dar nu a reuşit să îl contacteze.

100 afișări
Imaginea articolului Vâjială: Am vrut să îl implicăm pe Mutu într-o campanie antidoping, dar nu am putut să-l contactăm

Adrian Mutu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Graziela Vâjială a explicat că acţiunea i-ar fi îmbunătăţit imaginea lui Adrian Mutu, care a fost suspendat nouă luni în 2010, după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină. "Pe Mutu am vrut să-l băgăm într-o campanie educativă, apropo de sibutramină şi suplimentele alimentare. A fost imposibil să luăm legătura cu el, am avut nu ştiu câte telefoane de la federaţie şi n-am reuşit. Eu cred că ar fi acceptat să participe la această campanie pentru că i-am fi îmbunătăţit imaginea, cu spotul făcut", a spus Vâjială.

Preşedintele ANAD a explicat că în locul lui Adrian Mutu spotul TV a fost filmat de fosta campioană olimpică Laura Badea. "Nu am discutat cu domnul selecţioner, dar cu domnul Lupescu am discutat, a încercat şi dânsul să dea de Mutu. Dar a fost imposibil în acea perioadă. Iar noi aveam un proiect finanţat de UNESCO şi trebuia să ne încadrăm într-o perioadă de timp, nu ne puteam întinde foarte mult. Noi chiar l-am dorit pe Mutu, dar până la urmă ne-a ajutat Laura Badea. Spotul cu suplimentele alimentare, care reprezintă un mare pericol din cauza contaminării cu substanţe interzise, se difuzează acum la TVR", a precizat oficialul ANAD.

Adrian Mutu este aşteptat oricând să se alăture ANAD într-o campanie antidoping, susţine Graziela Vâjială. "În parteneriat cu Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, ANAD va lansa o nouă campanie educativă numită «Primii paşi pentru un sport curat». Campania va avea două module, unul în care ne vom adresa copiilor din clasele 5-8, şi altul în care ne vom adresa celor din licee. Facem acest lucru pentru că e mai uşor să construieşti o nouă generaţie de atleţi, decât să faci educaţie cu un om deja format. O să încercăm din nou să îl contactăm pe Adrian Mutu pentru această campanie. Oricând invitaţia noastră este deschisă pentru el. Poate să meargă prin şcoli. Dacă nu în această campanie, în alta, îi găsim ce să facă", a adăugat preşedintele ANAD.

Agenţia Naţională Anti-Doping nu a avut cazuri de probe pozitive în 2011 la fotbal. "La fotbal am lucrat 133 de teste, dintre care 16 au fost comandate de FRF, iar restul de noi. Iar FRF mai are contractate încă 16 probe anul acesta. Este un pas important, relaţiile noastre cu FRF s-au îmbunătăţit. Cele 16 efectuate deja au fost făcute în afara competiţiei, 10 dintre ele fiind făcute la echipa naţională Under 19 care a participat la Campionatul European. Celelalte 6 au fost făcute la echipele Viitorul Contanţa, Concordia Chiajna şi CS Mioveni. La fotbal nu am avut probleme. Din partea LPF nu avem solicitare deocamdată pentru controale", a menţionat oficialul ANAD.

Graziela Vâjială a vizitat noul stadion Arena Naţională şi a fost impresionată de staţia de control antidoping din cadrul acestuia. "Am fost şi la noul stadion şi am verificat spaţiul atribuit staţiei de control doping. Şi cred că va fi cea mai frumoasă staţie de control doping din România. Aici staţia e făcutã exact după regulamentul UEFA", a adăugat Vâjială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici