Vezi aici stadioanele de la Cupa Mondială din Africa de Sud - GALERIE FOTO

Turneul final al Cupei Mondiale din acest an va avea loc pe următoarele zece stadioane din Africa de Sud:

659 afișări
Imaginea articolului Vezi aici stadioanele de la Cupa Mondială din Africa de Sud - GALERIE FOTO

Green Point Stadium

VEZI AICI GALERIA FOTO

Soccer City Stadium (Johannesburg): - Reprezintă cel mai mare stadion din Africa de Sud are 94.00 de locuri şi o capacitate maximă de 88.460 de spectatori. Va fi cel mai aglomerat loc la Johannesburg pentru o lună, deoarece e situat lângă Soweto, unde se află 40 la sută din populaţia oraşului. A fost construit în 1987, dar a suferit renovări importante în 2009 în vederea găzduirii meciurilor de la CM-2010. Soccer City va găzdui un număr de opt partide la CM printre care meciul de debut (11 iunie, Africa de Sud- Mexic) şi finala (11 iulie).

Moses Mabhida Stadium (Durban): - A fost construit în 2009 special pentru tunreu final din acest an. Are 70.000 de locuri şi o capacitate maximă de 69.957 de spectatori. Arena din Durban este o incintă multifuncţională, cu amfiteatru, restaurante, magazine şi locuri de joacă pentru copiii. Moses Mabhida Stadium va găzdui şapte jocuri la turneul final, printre care şi una dintre semifinale.

Ellis Park Stadium (Johannesburg): - Construit în 1982, a avut nevoie doar de câteva renovări minore în 2009 pentru Cupa Mondială. Situat în centrul oraşului Johannesburg a găzduit deja finala Cupei Confederaţiilor în 2009 şi multe alte evenimente sportive. Lucrări majore au fost necesare pentru mass-media şi zonele VIP, vestiare, o schimbare de gazon şi adăugarea unui sistem audio-video. Are 62.000 de locuri şi o capacitate maximă de 61.639 de spectatori. Ellis Park Stadium va găzdui şapte jocuri la turneul final, printre care şi unul dintre sferturile de finală.

Green Point Stadium (Cape Town): - Situat în apropierea oceanului Atlantic, a fost cosntruit în 2009 special pentru primul turneu final pe pământ african. Conceput atât pentru competiţii sportive, cât şi pentru concerte de muzică, Green Point Stadium are 70.000 de locuri şi o capacitate maximă de 66.005 de spectatori. Acest stadion va găzdui opt jocuri la CM, printre care şi o semifinală.

Loftus Versfeld Stadium (Pretoria): - A fost construit în 1906, dar a avut nevoie de îmbunătăţiri în 2008 pentru a se potrivi Cupei Mondiale 2010. Situat în capitala Africii de Sud, această arenă are 51.000 de locuri şi o capacitate maximă de 49.365 de spectatori. Loftus Versfeld Stadium va găzdui şase meciuri la turneul final mondial din acest an.

Nelson Mandela Bay Stadium (Port Elizabeth): - Situat pe malul lacului North End, a fost construit în 2009 special pentru Cupa Mondială din Africa de Sud. Arena poartă numele lui Nelson Mandela, câştigătorul premiului Nobel pentru Pace şi fost conducător al Africii de Sud. Stadionul are 48.000 de locuri şi o capacitate maximă de 46.082 de specatori. Nelson Mandela Bay Stadium va găzdui opt partide la tunreul final, printre care şi finala mică.

Free State Stadium (Bloemfontein): - Situat în regiunea cu cei mai pasionali fani din Africa de Sud, Free State Stadium a fost renovat în 2008 pentru Cupa Confederaţiilor de anul trecut şi pentru Cupa Mondială. De la 37.000 de locuri a ajuns după renovare la un număr total de 48.000 de scaune, având o capacitate maximă de 45.058 de spectatori. Arena a găzduit semifinala Spania-SUA, din Cupa Confederaţiilor 2009. Pe acest stadion se vor disputa şase jocuri la CM.

Mbombela Stadium (Nelspruit): - A fost construit în 2009 special pentru turneul final din acest an. Arena este într-o zonă cu multe parcuri şi se află la şapte kilometri de centrul oraşului. Această arenă va da o nouă dimensiune oraşului Nelspruit, care nu beneficiază de un astfel de stadion, cu un stil foarte european. Mbombela Stadium are 46 000 de locuri şi o capacitate maximă de 43.589 de specatori. Stadionul din Nelspruit va găzdui patru jocuri la turneul final.

Peter Mokaba Stadium (Polokwane): - Denumit după unul dintre oamenii care s-au opus puternic regimului de apartheid, Peter Mokaba Stadium e situat în oraşul Polokwane, cel mai nordic oraş ce va găzdui partide la Cupa Mondială din 2010. Această arenă are 46.000 de locuri şi o capacitate maximă de 45.264 de spectatori, fiind construit în 2010 pentru a înlocui vechiul Peter Mokaba Stadium. Stadionul din Polokwane va găzdui patru jocuri la CM.

Royal Bafokeng (Rustenburg): - A fost construit în 1999, dar a a suferit renovări în vederea turenului final ce au fost finalizate în acest an. Arena a fost utilizată la Cupa Confederaţiei din 2009. Royal Bafokeng are o capacitate de 44.530 de locuri şi se află la 12 kilometri de centrul oraşului, dar şi la aproximativ 25 de minute de Sun City. Acest stadion va găzdui şase jocuri la Cupa Mondială.

Turneul final al Cupei Mondiale din acest an va avea loc în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici