Viaţa controversată a lui ”Panama Al” Brown, primul boxer latino-american care a câştigat titlul mondial

  • “Panama Al” Brown a fost primul boxer latino-american care a câştigat titlul mondial
  • El a avut o relaţie cu celebrul poet, regizor şi dramaturg, francezul Jean Cocteau
  • Cariera lui Alfonso Teofilo Brown s-a încheiat în urma unei bătăi crunte
439 afișări
Imaginea articolului Viaţa controversată a lui ”Panama Al” Brown, primul boxer latino-american care a câştigat titlul mondial

Alfonso Teofilo Brown este primul boxer latino-american ce a câştigat un titlul mondial. Pe numele de ring Panama Al Brown, lua centura NBA la categoria cocoş în februarie 1930.

Povestea lui Al Brown începe la construcţia Canalului Panama. Acolo vede soldaţi americani făcând box, iar, după ce îl bate pe cel mai bun, se decide să plece în America, la New York. După nouă ani de carieră, devine campion mondial.

Panama Al se mută la Paris, acolo unde lumea îl adora pentru faptul că vorbea şapte limbi străine şi pentru că era un petrecăreţ. Aici îl întâlneşte pe marele Jean Cocteau, cu care începe o relaţie amoroasă. Dansează cu Josephine Baker în cabaret. Apropierea de Cocteau îi face să îndure, pe lângă rasism, şi discriminarea sexuală. Fanii boxului încep să îl huiduie la meciuri şi să-l scuipe. După o luptă este bătut de spectatorii şi lăsat inconştient.

Al Brown se reîntoarce la New York, dar nu găseşte de lucru nici în cabaret. Încearcă să boxeze, dar fără succes. Pentru un dolar pe rundă, este partener de antrenament pentru tinerii aspiranţi la titlul mondial. Moare de tuberculoza, la 49 de ani, iar fanii săi fac chetă pentru a-i aduce trupul în Panama.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici