Vicecampioana HCM Baia Mare vrea să joace în locul Oltchimului în grupele Ligii Campionilor

Directorul sportiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Daniel Kotecz, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că vicecampioana îşi doreşte să evolueze în grupele principale ale Ligii Campionilor, dacă Oltchim Râmnicu Vâlcea se va retrage din competiţie.

236 afișări
Imaginea articolului Vicecampioana HCM Baia Mare vrea să joace în locul Oltchimului în grupele Ligii Campionilor

Vicecampioana HCM Baia Mare vrea să joace în locul Oltchimului, în grupele Ligii Campionilor (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Campioana Oltchim are dreptul de a juca direct în grupele Ligii Campionilor, făcând parte din prima urnă valorică europeană, pentru sezonul 2013-2014.

Problemele financiare de la Oltchim, care a anunţat în aceste zile că nu poate susţine bugetul necesar pentru un nivel de mare performanţă şi a renunţat la jucătoarele de bază, pot duce la neparticiparea în Liga Campionilor, fapt recunoscut şi de conducerea campioanei.

"Federaţia noastră a trimis către EHF lista cu echipele româneşti şi dreptul de participare al acestora în cupele europene, cu acordul echipelor. Termenul-limită a fost 25 mai. În Liga Campionilor are drept de participare Oltchim şi echipa noastră, HCM Baia Mare. Urmează însă ca EHF să anunţe regulamentul competiţiei pentru sezonul viitor, în care va fi clar ce poziţie va ocupa fiecare echipă, dar şi termenele limită pentru înscrieri, plăţi etc. Dacă în acel moment, Oltchim se va înscrie oficial, dar ulterior se va retrage, vor fi amenzi foarte mari din partea EHF. Dacă Oltchim nu se va înscrie oficial, iar EHF ne va permite, noi ne dorim să jucăm în grupele Ligii Campionilor, în locul Oltchimului. În acest caz, România ar pierde al doilea loc de Liga Campionilor şi ar mai putea avea unul doar dacă EHF ar acorda un wild-card. Vom vedea ce se va întâmpla. Cert este că un astfel de caz, ca o echipă din prima urnă valorică să se retragă, nu a mai fost, nu doar în România, ci nici în Europa. Au mai fost cazuri de retrageri din Liga Campionilor, din lipsa banilor, dar acele echipe au evoluat în alte cupe europene", a explicat directorul sportiv al HCM Baia Mare, Daniel Kotecz.

FR Handbal a trimis către EHF înscrierile oficiale în Liga Campionilor ale echipelor Oltchim Râmnicu Vâlcea, HCM Baia Mare (la feminin), respectiv HCM Constanţa (masculin). Înscrierile au fost semnate de reprezentanţii celor trei echipe.

Forul naţional aşteaptă documentele scrise din partea EHF în privinţa sezonului 2013-2014, acestea urmând să certifice dacă este posibilă participarea vicecampioanei HCM Baia Mare în locul Oltchimului în faza grupelor, în cazul în care campioana se va retrage din competiţie.

"Vom lua o decizie în privinţa participării în Liga Campionilor în aceste zile. În acest moment, nu am un răspuns", a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele CS Oltchim, Andrei Luca.

În altă ordine de idei, dacă vicecampioana HCM Baia Mare nu va primi dreptul de a juca în grupele Ligii Campionilor, în locul echipei Oltchim, formaţia maramureşeană intenţionează să găzduiască turneul preliminar în care va juca, la fel cum a procedat şi "U" Jolidon Cluj în stagiunea 2012-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici