Victor Hănescu a depăşit patru milioane de dolari câştigaţi din tenis. Care sunt jucătorii români care au obţinut cei mai mulţi bani din tenis

Victor Hănescu, locul 76 ATP, a depăşit patru milioane de dolari câştigaţi din tenis, devenind al doilea român care trece de acest plafon după Andrei Pavel.

347 afișări
Imaginea articolului Victor Hănescu a depăşit patru milioane de dolari câştigaţi din tenis. Care sunt jucătorii români care au obţinut cei mai mulţi  bani din tenis

Victor Hănescu a depăşit patru milioane de dolari câştigaţi din tenis. Care sunt jucătorii români care au obţinut cei mai mulţi bani din tenis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hănescu s-a calificat, marţi, în turul doi al turneului de Grand Slam Australian Open, după ce l-a învins, cu scorul de 7-6 (7/5), 7-6 (7/5), 6-3, după două ore şi 16 minute, pe germanul Peter Gojowczyk, jucător venit din calificări şi poziţia 135 în ierarhia mondială.

Victor Hănescu şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 50.000 de dolari australieni, circa 45.000 de dolari americani, care se vor adăuga celor 3,992 de milioane de dolari americani (sumă brută) pe care sportivul român i-a câştigat până în prezent în cariera sa de tenismen profesionist.

În topul românilor, cele mai mari premii le-a obţinut Andrei Pavel, 5,225 milioane de dolari, el fiind urmat de Victor Hănescu şi de Ilie Năstase (2,07 milioane de dolari).

În clasamentul "all-time feminin", Irina Spîrlea şi Sorana Cîrstea au "adunat" cei mai mulţi bani în carieră dintre jucătoarele române - 2,6 milioane de dolari.

Aceste ierarhii nu ţin cont de inflaţia dolarului şi nici de faptul că, în trecut, premiile erau mai mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici