Victor Hănescu, premiat de FR Tenis şi de Federaţia Internaţională

Tenismenul Victor Hănescu a fost premiat, sâmbătă, înaintea partidei de dublu cu Suedia, de Federaţia Internaţională de Tenis şi de forul român de specialitate pentru întreaga activitate în echipa de Cupa Davis a României.

184 afișări
Imaginea articolului Victor Hănescu, premiat de FR Tenis şi de Federaţia Internaţională

Victor Hanescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Victor Hănescu a primit câte o plachetă din partea celor două foruri de specialitate. Premiul oferit de Federaţia Internaţională de Tenis poartă numele de "ITF Commitment Award".

Hănescu a evoluat în 21 de întâlniri pentru România, el disputând 37 de partide la simplu şi la dublu, palmaresul său fiind 16 victorii şi 21 de înfrângeri, dintre care 14 victorii şi 16 înfrângeri, la simplu, respectiv două victorii şi cinci înfrângeri, la dublu.

"Aş dori să mulţumesc Federaţiei Internaţionale şi Federaţiei Române pentru aceste premii. A fost o onoare şi un privilegiu să îmi reprezint ţara pe o perioadă de 13 ani. Este o zi specială pentru mine, să îmi fac retragerea din Cupa Davis la Bucureşti, alături de prieteni şi familie. Viaţa îşi urmează cursul şi trebuie să-i încurajăm pe cei tineri să vină alături de echipă. Mulţumiri speciale ţin să-i aduc lui Tomai Firicel, care m-a ajutat să ajung în elita tenisului mondial, lui Florin Segărceanu şi Adrian Marcu, pentru că m-au cooptat în lotul de Cupa Davis", a spus Hănescu.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, i-a mulţumit lui Victor Hănescu pentru întreaga carieră în Cupa Davis. "În viaţa fiecăruia vine o zi mai puţin plăcută, în care trebuie să renunţăm la ceea ce ne place, iar Victor se află în această postură. Îl premiem pentru cei 13 ani de Cupa Davis, din care în opt a reuşit, alături de ceilalţi colegi, să păstreze România în Grupa Mondială I, unde ne dorim să revenim în curând. Felicitări Victor şi te aşteptăm alături de echipă", a adăugat Cosac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici